RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2379|回復: 6
打印 上一主題 下一主題
收起左側

問京商電單車野

nickyau0129 發表於 2008-8-9 18:45:54 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我今日玩緊炒左一野之後比電時好似有d空轉聲,之後返屋企拆開波箱黎睇見到有隻牙爆左(最後駁住條鏈果隻),我想問下果隻牙有冇得換金屬ga???如果有係邊道買ga??幾錢到呀???thx
beebee 發表於 2008-8-9 19:20:12 | 只看該作者
有得買~~唔洗怕~~你爆果隻牙我地通常叫法"H牙".........金屬H牙有"GPM出品,價錢$7X左右.......而原廠OP都有....不過係要一SET波箱齒(圖中)......價錢$2XX
 樓主| nickyau0129 發表於 2008-8-9 22:15:42 | 只看該作者
原帖由 beebee 於 2008-8-9 19:20 發表
有得買~~唔洗怕~~你爆果隻牙我地通常叫法"H牙".........金屬H牙有"GPM出品,價錢$7X左右.......而原廠OP都有....不過係要一SET波箱齒(圖中)......價錢$2XX

咁我想問下原廠同GPM有冇好大分別呀,咁另外剩買GPM會唔會好易掃到其他膠牙呀???THX~~~
chingwingtat 發表於 2008-8-9 23:20:02 | 只看該作者
其實掃牙情況係可以避免既,例如:小D撞、小D炒、跌車唔好比油、撞車就一定要收油!情願跌車都唔好炒車!

跟以上所做可以減少掃牙情況!如果有時間一齊出黎玩下啦!並且可以到以下網址睇下!

www.rcmchk.com
 樓主| nickyau0129 發表於 2008-8-10 00:21:37 | 只看該作者
原帖由 chingwingtat 於 2008-8-9 23:20 發表
其實掃牙情況係可以避免既,例如:小D撞、小D炒、跌車唔好比油、撞車就一定要收油!情願跌車都唔好炒車!

跟以上所做可以減少掃牙情況!如果有時間一齊出黎玩下啦!並且可以到以下網址睇下!

www.rcmchk.com

明白明白,好丫有時間我都想出黎玩下
beebee 發表於 2008-8-10 02:26:02 | 只看該作者
原帖由 nickyau0129 於 2008-8-9 22:15 發表

咁我想問下原廠同GPM有冇好大分別呀,咁另外剩買GPM會唔會好易掃到其他膠牙呀???THX~~~

換O左金屬H牙唔會易掃到其他膠牙啞~~因為我都用緊GPM金屬H牙....冇樹喎~~放心 ......至於2種品牌最大分別用料唔同....
 樓主| nickyau0129 發表於 2008-8-10 09:28:43 | 只看該作者
原帖由 beebee 於 2008-8-10 02:26 發表

換O左金屬H牙唔會易掃到其他膠牙啞~~因為我都用緊GPM金屬H牙....冇樹喎~~放心 ......至於2種品牌最大分別用料唔同....

ok thx 今日出去買先~~~~~~