RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1566|回復: 7
收起左側

請問有沒有人玩四衝引擎

g351227 發表於 2008-8-8 22:12:14 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
請問玩四衝引擎,同二衝引擎的分別
rotarygod 發表於 2008-8-8 22:27:11 | 顯示全部樓層
我玩緊,我係用FW-05R+FS26SC
分別.....聲唔同,慳油少少,我用含20%潤滑油嘅20%nitro,行起嚟好大煙,
快就唔快,同.12差唔多快,但感覺好力d
 樓主| g351227 發表於 2008-8-8 23:31:38 | 顯示全部樓層

回復 2# 的帖子

請問你知唔知邊到有四衝引擎套飛輪,曲批及引擎座賣
blee 發表於 2008-8-9 13:26:09 | 顯示全部樓層

Unless you like 4 stroke sound, it's not a good choice anyhow.

4 stroke is heavier and have less power...... and less parts support around the world. Beside you'd better have high oil content nitro.
rotarygod 發表於 2008-8-9 17:52:59 | 顯示全部樓層
俾咩車先? fw05就係用vsw023
anes 發表於 2008-8-9 18:14:17 | 顯示全部樓層
原帖由 rotarygod 於 2008-8-8 22:27 發表
我玩緊,我係用FW-05R+FS26SC
分別.....聲唔同,慳油少少,我用含20%潤滑油20%nitro,行起好大煙,
快就唔快,同.12差唔多快,但感覺好力d

yi, 4 stroke no need to use "normal" gasoline
 樓主| g351227 發表於 2008-8-9 20:11:45 | 顯示全部樓層

回復 5# 的帖子

fw05 用邊到有得賣
 樓主| g351227 發表於 2008-8-9 20:18:28 | 顯示全部樓層

回復 4# 的帖子

我有位朋友裝在mugen直軸車都ok的,四衝引擎玩聲音