RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2191|回復: 6
打印 上一主題 下一主題
收起左側

M03的油壓能否用TRF比415的那套?

arigato 發表於 2008-7-20 12:07:46 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
因為跟車那套油壓不太好,本身我又有一set TRF油壓(在415用),但有些師兄說要買回星星M03那套才好.請問可否共用?
cHRisTiAN 發表於 2008-7-20 12:41:13 | 只看該作者

回復 1# 的帖子

可以共用,
未出M車嗰套都係咁用.
wingwingday 發表於 2008-7-22 10:46:41 | 只看該作者
可以呀~~~記得用短彈弓呀
AMAT 發表於 2008-7-22 10:48:32 | 只看該作者
415果套係可以用係M車到,但因為佢本身油壓筒係長小小.....相對個果個減壓伸縮距離係少O左.....
當然用就一定冇問題......但個人意見會冇咁好囉......因為你架車冇得再SET低O的....
 樓主| arigato 發表於 2008-7-23 01:15:42 | 只看該作者
多謝各位專業的意見~  最後都係吴想煩買了 M Chassis 那套.本想平平地玩下m03,點知改下改下都好"姆利".....
smallfaifai 發表於 2008-7-23 01:20:27 | 只看該作者

孖星市場策略成功左!
車架本身唔貴,慢慢引你入局,改下一件改下一件……

M車單係車架,真係可以搞千幾蚊出o黎!差唔多係三架淨車!
demonkog 發表於 2008-7-23 01:49:14 | 只看該作者
原帖由 smallfaifai 於 2008-7-23 01:20 發表

孖星市場策略成功左!
車架本身唔貴,慢慢引你入局,改下一件改下一件……

M車單係車架,真係可以搞千幾蚊出o黎!差唔多係三架淨車!

已我所知,佢唔只搞左千幾蚊咁少