RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3866|回復: 17
打印 上一主題 下一主題
收起左側

係咪少左人玩12仔呢?

海人 發表於 2008-6-30 10:53:24 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
如題........
聽人講話比較難set、所以吸引力少左、但我就覺得12仔既速度同操控都好有挑戰性、12仔玩得好、玩其他比例阮RC車都差極有限....對嗎?
lgp 發表於 2008-6-30 12:01:08 | 只看該作者
原帖由 海人 於 2008-6-30 10:53 發表
如題........
聽人講話比較難set、所以吸引力少左、但我就覺得12仔既速度同操控都好有挑戰性、12仔玩得好、玩其他比例阮RC車都差極有限....對嗎?

<<係市場>>覺得你地玩12仔d舖頭冇咩錢搵所以冇咩rc裹面嘅人齊齊推介,佢地反而想齊齊想佢死,你話d舖頭買部tt01比你過引定睇你買部12仔出門口過引呢?起碼你買電個時都要買多1,2粒先做到一pack啦~~~~~~~~~~!哈,12仔重易set過mini-z.

Jimmyso 發表於 2008-6-30 12:03:01 | 只看該作者
唔係喎,我都買左架R5 !!!!
 樓主| 海人 發表於 2008-6-30 12:07:27 | 只看該作者
原帖由 lgp 於 2008-6-30 12:01 發表

覺得你地玩12仔d舖頭冇咩錢搵所以冇咩rc裹面嘅人齊齊推介,佢地反而想齊齊想佢死,你話d舖頭買部tt01比你過引定睇你買部12仔出門口過引呢?起碼你買電個時都要買多1,2粒先做到一pack啦~~~~~~~~~~!哈,12仔重易se ...

C Hing、多謝意見、前日落KWS、我正想買架蘇仕新車時、有店員竟然叫我咪買、佢話架野台灣做、第一水d件分分鍾吾齊同有問題、搞到我吾知玩吾玩好、請問有乜好建議呢?
boy 發表於 2008-6-30 12:31:47 | 只看該作者
原帖由 lgp 於 2008-6-30 12:01 發表

覺得你地玩12仔d舖頭冇咩錢搵所以冇咩rc裹面嘅人齊齊推介,佢地反而想齊齊想佢死,你話d舖頭買部tt01比你過引定睇你買部12仔出門口過引呢?起碼你買電個時都要買多1,2粒先做到一pack啦~~~~~~~~~~!哈,12仔重易se ...

咁就0岩啦師兄,有野想請教
如果架車係場玩,出大彎推頭,S彎回身唔快,應該點SET
duncan520 發表於 2008-6-30 13:56:25 | 只看該作者
原帖由 海人 於 2008-6-30 12:07 發表

C Hing、多謝意見、前日落KWS、我正想買架蘇仕新車時、有店員竟然叫我咪買、佢話架野台灣做、第一水d件分分鍾吾齊同有問題、搞到我吾知玩吾玩好、請問有乜好建議呢?

I would prefer Made in Taiwan instead of Made in China. I got a little problem on B44 and take only few mins to fix it.
Jimmyso 發表於 2008-6-30 15:43:14 | 只看該作者
原帖由 boy 於 2008-6-30 12:31 發表

咁就0岩啦師兄,有野想請教
如果架車係場玩,出大彎推頭,S彎回身唔快,應該點SET

加大個轉向角度law !!!  超低能 !!!  勁搞笑呀你 !!!
 樓主| 海人 發表於 2008-6-30 15:48:12 | 只看該作者
原帖由 duncan520 於 2008-6-30 13:56 發表

I would prefer Made in Taiwan instead of Made in China. I got a little problem on B44 and take only few mins to fix it.

甘真係台灣產品啦!不過made in taiwan都可接受、學你話齋、点都好過china掛!
boy 發表於 2008-6-30 15:57:59 | 只看該作者
原帖由 Jimmyso 於 2008-6-30 15:43 發表

加大個轉向角度law !!!  超低能 !!!  勁搞笑呀你 !!!

轉向角度去到盡啦,個servo saver已經頂住
lgp 發表於 2008-6-30 19:42:55 | 只看該作者
用camber呎睇睇頭camber有冇過龍or唔夠,條尾回得唔快睇睇T板有冇打柴,軟,中,硬自己試.
boy 發表於 2008-6-30 21:37:34 | 只看該作者
原帖由 lgp 於 2008-6-30 19:42 發表
用camber呎睇睇頭camber有冇過龍or唔夠,條尾回得唔快睇睇T板有冇打柴,軟,中,硬自己試.

唔該先
我有野講漏左,我架車係R5無T板既
1度CAMBER算唔算多?
如果要跑8分鐘應該要用咩大細齒ROLLOUT係幾多?

lgp 發表於 2008-6-30 23:27:13 | 只看該作者
原帖由 boy 於 2008-6-30 21:37 發表

唔該先
我有野講漏左,我架車係R5無T板既
1度CAMBER算唔算多?
如果要跑8分鐘應該要用咩大細齒ROLLOUT係幾多?

1度唔多,大細齒?你用幾turn摩打?咩場玩?ACO 定 灣仔 ?

iggihk 發表於 2008-7-1 00:43:42 | 只看該作者
try to set your Toe-Out if it doesnt turn enough
if it understeers, maybe your back part is too hard
lgp 發表於 2008-7-1 02:23:46 | 只看該作者
原帖由 海人 於 2008-6-30 12:07 發表

唉!咁你應該問問佢依家最爆個d電係邊度做?最多功能又最多人買泥做入門差機而差d電又ok爆嘅又邊度做呢?最重要就係個設計同性價比!話"my"比佢知R5唔係ae第一部生產嘅"腰空扯",人地大把parts生產出泥,係佢地唔入貨姐,一切都係kws策略! if 買架mini-z你睇?連完廠冇出嘅東西都有得你買泥改上去."近"!
aloha 發表於 2008-7-1 11:12:58 | 只看該作者
有生意都唔做??  咁佢入貨來做乜?
定係架車留左俾熟客?

唔好俾人拋兩拋就算啦,

lgp 發表於 2008-7-1 12:30:21 | 只看該作者
原帖由 海人 於 2008-6-30 15:48 發表

甘真係台灣產品啦!不過made in taiwan都可接受、學你話齋、点都好過china掛!

china 嘅技術已經可以射人上太空,搖距嫦娥一號係月球做緊野囉播.依家唔好看小早國產品了.
http://www.skyrc.us/indexhome.htm#/news/

gogo 發表於 2008-7-1 12:41:16 | 只看該作者
原帖由 lgp 於 2008-7-1 12:30 發表

china 嘅技術已經可以射人上太空,搖距嫦娥一號係月球做緊野囉播.依家唔好看小早國產品了.

相當啱、甘我地要買多d国产無刷、吾好用Novak囉
lgp 發表於 2008-7-1 12:50:06 | 只看該作者
原帖由 gogo 於 2008-7-1 12:41 發表

相當啱、甘我地要買多d国产無刷、吾好用Novak囉

骨!不過要係"腥港"買,留港消費庥.話唔定間接幫手振咗災.