RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1655|回復: 12
打印 上一主題 下一主題
收起左側

V one R問題

hei630 發表於 2008-6-9 01:55:15 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
如果而家攞部V ONE R 去車場玩會好樣衰嗎?如果個場得我自己玩,部車都好滿足到我,但如果有其他人,我又驚會比人指住嚟笑.仲有想問如果D EP用左無刷,係咪大部份都能夠快過我架喇?(副機係OS 15级,當年賣$12XX果款,唔記得型號了)
valklai 發表於 2008-6-9 02:37:09 | 只看該作者
原帖由 hei630 於 2008-6-9 01:55 發表
如果而家攞部V ONE R 去車場玩會好樣衰嗎?如果個場得我自己玩,部車都好滿足到我,但如果有其他人,我又驚會比人指住嚟笑.仲有想問如果D EP用左無刷,係咪大部份都能夠快過我架喇?(副機係OS 15级,當年 ...

有乜所謂.....加咗殼邊個知你部係咩嘢車
何況自己鍾意玩d乜...關誰事!!!
只要自己識做,明知自己部車唔夠人快咪讓人行先囉,(但如果夠嘅話咪同佢哋死過囉)
我最近都拎部vector入ACO玩,都冇人笑我呀
 樓主| hei630 發表於 2008-6-9 19:01:39 | 只看該作者
原帖由 valklai 於 2008-6-9 02:37 發表

有乜所謂.....加咗殼邊個知你部係咩嘢車
何況自己鍾意玩d乜...關誰事!!!
只要自己識做,明知自己部車唔夠人快咪讓人行先囉,(但如果夠嘅話咪同佢哋死過囉)
我最近都拎部vector入ACO玩,都 ...

因為我之前响pYC到玩tt01同m03,見到d人玩油車-技術同d車都好掂(其中有d係受人尊重既出名老手),所以我驚d人會笑同唔like d 舊車...重要係陳年ex2 同 ex5 控...............醜~
valklai 發表於 2008-6-10 11:39:41 | 只看該作者
原帖由 hei630 於 2008-6-9 19:01 發表

因為我之前响pYC到玩tt01同m03,見到d人玩油車-技術同d車都好掂(其中有d係受人尊重既出名老手),所以我驚d人會笑同唔like d 舊車...重要係陳年ex2 同 ex5 控...............醜~

我覺得主要係要求技術多於車款啦
如果你技術得但係揸部舊車都追到D高手,我諗你仲受人專重呀,
落到場慢唔緊要架,只要唔好阻住D快車手行,要識閃開,咁咪你有你玩,我有我玩囉
個個人都顧住自己部車,冇人會理你架車新款或舊款架!!!!
TODA 發表於 2008-6-10 14:14:41 | 只看該作者
咪又係車仔~~不過 Kyosho 車入 ACO 要俾 280 蚊入場喎..

去 PYC 實際 D~
Fluke 發表於 2008-6-10 14:18:02 | 只看該作者
原帖由 valklai 於 2008-6-10 11:39 發表

我覺得主要係要求技術多於車款啦
如果你技術得但係揸部舊車都追到D高手,我諗你仲受人專重呀,
落到場慢唔緊要架,只要唔好阻住D快車手行,要識閃開,咁咪你有你玩,我有我玩囉
個個人都顧住自己部車,冇人會理你 ...

玩車托杉 發表於 2008-6-10 15:41:22 | 只看該作者
原帖由 hei630 於 2008-6-9 01:55 發表
如果而家攞部V ONE R 去車場玩會好樣衰嗎?如果個場得我自己玩,部車都好滿足到我,但如果有其他人,我又驚會比人指住嚟笑.仲有想問如果D EP用左無刷,係咪大部份都能夠快過我架喇?(副機係OS 15级,當年 ...

滿足到自己都唔怕啦..我覺的都唔使班人點睇囉..上次我係pcy見到一個人囉部tt-01入去玩都係咁啦...仲要係23trun
billychan 發表於 2008-6-10 17:31:42 | 只看該作者
彼人笑,玩車是使自己高興,小心笑到炒車!
rotarygod 發表於 2008-6-10 20:24:01 | 只看該作者
邊有人理
我去粉嶺玩電車,我仲玩緊TA-02W,仲要用殘破不堪嘅supra跟車殼
而且架車又慢又仲用緊d 1500,1800 NI-CD電
mouse 發表於 2008-6-10 20:35:20 | 只看該作者
我在PYC都係玩TA05原裝車, 乜都無改過, 一樣玩得盡興。
PYC玩的都不是個個高手, 很多慢車會比你爬頭。
c.k 發表於 2008-6-10 20:59:31 | 只看該作者
玩車係無分新車同埋舊車..最緊要係玩的開心... 周埋有技術...
 樓主| hei630 發表於 2008-6-10 23:39:51 | 只看該作者
多謝咁多位既鼓勵,你地都講得o岩.我之前玩tt01 23t,玩得順既時候都追到d所謂大改既ta05架,但有時又會遇到d 全完裝,包括原裝呔,原裝電變,原裝無油壓功能既油壓,黑豬,原裝牙,全車唯一唔係原裝既就係用鋰電,咁呢d車又會快過我,好剌激.........玩m03仲正,操控既滿足感好大........油車我無玩好耐了,希望下次响pyc見到你地時,唔好笑我啦
 樓主| hei630 發表於 2008-6-10 23:41:43 | 只看該作者
不過最大問題係撞爛野時分分鐘買唔返d parts.