RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2755|回復: 18
打印 上一主題 下一主題
收起左側

EP Thunder Tiger available in KWS

speedstar 發表於 2006-4-20 21:11:57 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
May be a news for me....just post here for anyone interested.

EP Ducati is found....but $1900! Including battery & charger.

GP is HK$1980 in another shop. For display only, may be the GP versions looks smarter.

The boss told me that he had sold quite a lot of GP bikes but NO one come back & ask for spares.

May be it is too strong to destroy or most people just buy for display
wave 發表於 2006-4-21 10:46:47 | 只看該作者
原帖由 speedstar 於 2006-4-20 21:11 發表
May be a news for me....just post here for anyone interested.

EP Ducati is found....but $1900! Including battery & charger.

GP is HK$1980 in another shop. For display only, may be the GP  ...

EP 就比較方便
GP 好難揾倒大地方玩,不過GP design最可惜係尾碟剎而唔係頭碟剎,同個油缸細左d,但我都比較喜歡GP 多d 因為有死氣喉同排煙效果,比較像真.
如果EP要$1900蚊我會買GP.
 樓主| speedstar 發表於 2006-4-21 23:04:06 | 只看該作者
唔知ep有冇碟剎, 頭剎怕打翻斗掛.
beebee 發表於 2006-4-22 00:54:32 | 只看該作者
我今晚落過去睇....諗左一陣....都係無買到...原因係暫時佢冇零件返!!撞鬼難左點算??
wave 發表於 2006-4-22 08:47:26 | 只看該作者
原帖由 speedstar 於 2006-4-21 23:04 發表
唔知ep有冇碟剎, 頭剎怕打翻斗掛.

以前意大利都出過一隻1/5 GP 都係用頭剎,不過要$3XXX 所以冇買,
放心啦,架車有番咁上下重架,唔會咁易打翻斗,如果你有玩1/8 kyosho嗰部都會知就算用尾剎,如果太過急剎係一樣會打翻斗架,真車都係.
wave 發表於 2006-4-22 08:50:24 | 只看該作者
原帖由 beebee 於 2006-4-22 00:54 發表
我今晚落過去睇....諗左一陣....都係無買到...原因係暫時佢冇零件返!!撞鬼難左點算??

你想買EP?
嗰時聽老細講好似話parts可以訂.
beebee 發表於 2006-4-22 10:01:50 | 只看該作者
原帖由 wave 於 2006-4-22 08:50 發表

你想買EP?
嗰時聽老細講好似話parts可以訂.

係啞.!...想買架ep玩....不過而家得display一架,d老友又買唔倒...如果自己買o左得一架玩.....幾無助吓...哈哈
 樓主| speedstar 發表於 2006-4-22 20:48:03 | 只看該作者
原帖由 beebee 於 2006-4-22 10:01 發表

係啞.!...想買架ep玩....不過而家得display一架,d老友又買唔倒...如果自己買o左得一架玩.....幾無助吓...哈哈

GP(內燃機+死氣批+碟剎+servo+油缸) 只係貴過  EP(ESC+電+差牛+TT540摩打) HK$80?
唔知GP有冇火咀電?

我覺得$1,900 EP 係 overpriced. 如多人有興趣建議向代理或相熟KWS舖團購!

beebee 發表於 2006-4-23 04:47:27 | 只看該作者
之前我問過架ep本身幾錢....有鋪頭同我講rtr千頭左右....而家$1,900 EP .....所以會覺得貴過gp咁滯.....
 樓主| speedstar 發表於 2006-4-23 08:56:01 | 只看該作者
原帖由 beebee 於 2006-4-23 04:47 發表
之前我問過架ep本身幾錢....有鋪頭同我講rtr千頭左右....而家$1,900 EP .....所以會覺得貴過gp咁滯.....

千頭又平左D, 因為之前R1淨車都要約千一.  現加上cheap控,電,差,變我覺得千五六左右比較合理.
beebee 發表於 2006-4-23 14:03:44 | 只看該作者
你都講得有道理.......不過而家買ep要$1900.......都係落唔倒手啦
jimjimracing 發表於 2006-4-23 18:27:34 | 只看該作者
油的1980 都好平喎..  心思思... 有件事..
 樓主| speedstar 發表於 2006-4-24 19:30:43 | 只看該作者
原帖由 beebee 於 2006-4-23 14:03 發表
都係落唔倒手啦
x 2
wave 發表於 2006-4-24 19:38:09 | 只看該作者
原帖由 speedstar 於 2006-4-24 19:30 發表
x 2

GP la..抵呀.
wave 發表於 2006-4-24 19:43:55 | 只看該作者
原帖由 speedstar 於 2006-4-23 08:56 發表

千頭又平左D, 因為之前R1淨車都要約千一.  現加上cheap控,電,差,變我覺得千五六左右比較合理.

佢o個秋電子野麻麻係AM40 Mhz,我個fd年幾前第一水買都要$17xx
wave 發表於 2006-4-24 20:10:43 | 只看該作者
原帖由 speedstar 於 2006-4-22 20:48 發表

GP(內燃機+死氣批+碟剎+servo+油缸) 只係貴過  EP(ESC+電+差牛+TT540摩打) HK$80?
唔知GP有冇火咀電?

我覺得$1,900 EP 係 overpriced. 如多人有興趣建議向代理或相熟KWS舖團購!

仲有我發覺GP 用o既servo好似大隻D,唔知係唔係車身重所以要有番咁上下扭力.
wave 發表於 2006-4-24 20:15:03 | 只看該作者
原帖由 beebee 於 2006-4-22 00:54 發表

大部份都係合金,我諗好少爛掛!
beebee 發表於 2006-4-25 05:51:19 | 只看該作者
原帖由 wave 於 2006-4-24 20:15 發表

大部份都係合金,我諗好少爛掛!

哈哈..撞爛呢家野經常性發生係我身上....好邪...哈哈
beebee 發表於 2006-4-25 06:00:35 | 只看該作者
原帖由 wave 於 2006-4-24 20:10 發表

仲有我發覺GP 用o既servo好似大隻D,唔知係唔係車身重所以要有番咁上下扭力.

GP 用servo我諗要用大力d掛.....