RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2195|回復: 11
收起左側

$500servo

stephen 發表於 2006-4-20 13:41:07 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
$500servo有乜好介紹,用係油車?torque同有幾秒?
coronafans 發表於 2006-4-20 14:55:25 | 顯示全部樓層
KO 2174,13kg,  about $520 or Futaba 9451, 8.7kg,  about $550
NitroChicken 發表於 2006-4-20 15:10:43 | 顯示全部樓層
原帖由 coronafans 於 2006-4-20 14:55 發表
KO 2174,13kg,  about $520 or Futaba 9451, 8.7kg,  about $550

請問AM控及接收可否用digital servo ? 唔該.
NitroChicken 發表於 2006-4-20 15:17:46 | 顯示全部樓層
原帖由 lung 於 2006-4-20 15:11 發表

可以.

性能上同用PCM , HRS接收有冇分別 ? 唔該晒.
oliver 發表於 2006-4-20 15:24:07 | 顯示全部樓層
原帖由 NitroChicken 於 2006-4-20 15:17 發表

性能上同用PCM , HRS接收有冇分別 ? 唔該晒.

PCM 要ENCRYPTION  MODULATE 比 FM慢...BUT 感覺上唔太覺
HRS需要 DIGITAL SERVO配合
一般PCM + 3003 SERVO做油門就感覺到...比油完全跟唔到手指...有DELAY...
NitroChicken 發表於 2006-4-20 15:31:47 | 顯示全部樓層
原帖由 oliver 於 2006-4-20 15:24 發表

PCM 要ENCRYPTION  MODULATE 比 FM慢...BUT 感覺上唔太覺
HRS需要 DIGITAL SERVO配合
一般PCM + 3003 SERVO做油門就感覺到...比油完全跟唔到手指...有DELAY...

咁AM控/普通接收用digital servo , 性能上可發揮+足嗎? 唔該晒
oliver 發表於 2006-4-20 15:58:59 | 顯示全部樓層
原帖由 NitroChicken 於 2006-4-20 15:31 發表

咁AM控/普通接收用digital servo , 性能上可發揮+足嗎? 唔該晒

不可以
油車的引擎內所產生的金屬磨擦將會干擾AM..如果接收放得太近...加上的士台都可干擾AM...在油車上行AM有風險...AM控用digital servo 用唔用得盡要睇接收...接收電的電量配合...一般市面AM是配合廉價市場...所以不要太大期望佢可以比到D乜野你
arsenal 發表於 2006-4-20 23:45:19 | 顯示全部樓層
原帖由 lung 於 2006-4-20 15:11 發表

可以.

The manuel(servo) said that digitial servo is not suitable for am receivers!!!
devicestar 該用戶已被刪除
devicestar 發表於 2006-4-21 18:23:08 | 顯示全部樓層
原帖由 stephen 於 2006-4-20 13:41 發表
$500servo有乜好介紹,用係油車?torque同有幾秒?

原帖由 stephen 於 2006-4-21 16:18 發表
用咁好都無用舞之地!

Devicestar 您涉嫌胡亂引用及修改他人的回覆
現嚴重警告您,如有再犯,殺無赦

遙控工房: 老占字

老占 發表於 2006-4-27 04:33:33 | 顯示全部樓層
Devicestar 您涉嫌胡亂引用及修改他人的回覆
現嚴重警告您,如有再犯,殺無赦

遙控工房: 老占字
marketer 發表於 2006-4-27 10:50:42 | 顯示全部樓層
Futaba 9451或3050都好底用, 3050 about$350
 樓主| stephen 發表於 2006-4-27 17:01:00 | 顯示全部樓層
算啦!devicestar 呢種人咁小氣,只有佢意見係0岩,其他人批評佢意見佢就話人,呢種人同佢講都side 氣!