RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1452|回復: 7
打印 上一主題 下一主題
收起左側

S3 原裝engine下面3粒螺絲

lo507748 發表於 2008-5-4 17:13:51 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
S3 原裝engine下面3粒螺絲點樣裝法先正確...
我次次要裝得唔好 搞到掃牙...
我次次裝完後,用手轉下隻牙,都感覺到有1,2下阻力比較大唔係幾順咁
Fluke 發表於 2008-5-4 17:49:13 | 只看該作者
三粒縲絲在最後收緊前,用一條用報紙剪出的紙條(濶過二波齒),放在二波齒和Pinion gear中間(一波用眼估計),壓緊才收實縲絲,取出紙條就OK。紙條厚度就是距離。
十六夜 發表於 2008-5-4 18:04:11 | 只看該作者
整番個Engine坐就無問題.....你重要睇下戈枝軸有無曲左.............
 樓主| lo507748 發表於 2008-5-4 22:51:43 | 只看該作者

回復 3# 的帖子

我問過原裝engine 加唔到mount
笨仔 發表於 2008-5-4 23:18:48 | 只看該作者
原帖由 lo507748 於 2008-5-4 17:13 發表
S3 原裝engine下面3粒螺絲點樣裝法先正確...
我次次要裝得唔好 搞到掃牙...
我次次裝完後,用手轉下隻牙,都感覺到有1,2下阻力比較大唔係幾順咁

你由上年11月到而家都係有呢個問題,不如換個格好過喇!
http://bbs.rc-evo.com/viewthread ... amp;extra=page%3D14
gatsby 發表於 2008-5-5 00:09:03 | 只看該作者
你一, 二波金屬牙膠齒行緊幾多齒?
 樓主| lo507748 發表於 2008-5-7 20:16:28 | 只看該作者
原帖由 笨仔 於 2008-5-4 23:18 發表

你由上年11月到而家都係有呢個問題,不如換個格好過喇!
http://bbs.rc-evo.com/viewthread ... amp;extra=page%3D14

前排都無事,,,,最近幾次玩車狂掃
笨仔 發表於 2008-5-7 20:43:26 | 只看該作者
原帖由 lo507748 於 2008-5-7 20:16 發表

前排都無事,,,,最近幾次玩車狂掃

玩到偈又鬆(會唔會螺絲過長或者滑咗牙呀)
齒又成日掃(會唔會條孖速芯"餚"咗,定偈嘅"間攬塞"都"餚"埋呀)
你拎起格車,慢慢向前轉吓個大減速齒(一波牙),留意牙與牙之間嘅距離有冇時大時細,有就代表其中一樣"餚"咗,換咗佢.