RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1777|回復: 9
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Share my job

mj7477 發表於 2008-4-17 01:50:17 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我教你改C筒。另無力Engine再從生
(但Cylinder & Piston要無花)
1.圖 用車床修減 0.1-0.3mm
2.再加介子0.1-0.3mm在Combustion Chamber同Sleeve中間
3.結果有Engine 有明顯返應。好
siriochow 發表於 2008-4-17 01:57:37 | 只看該作者
原帖由 mj7477 於 2008-4-17 01:50 發表
2.再加介子0.1-0.3mm在Combustion Chamber同Sleeve中間

你的意思係車去sleeve等個sleeve裝上副機時可以裝落D個活塞就可以用到未收磨過的地方,但我覺咁對副機唔係幾好咁
 樓主| mj7477 發表於 2008-4-17 02:04:28 | 只看該作者

回復 2# 的帖子

當然啦新机不會這様動手。物盡奇用ma
piccoengine 發表於 2008-4-17 02:09:29 | 只看該作者
即係減介子....
siriochow 發表於 2008-4-17 02:39:09 | 只看該作者
原帖由 mj7477 於 2008-4-17 02:04 發表
當然啦新机不會這様動手。物盡奇用ma

嘻嘻,如果比人咁車一車人工費唔平就不如買過新囉。
 樓主| mj7477 發表於 2008-4-17 12:49:13 | 只看該作者
Appox cost HKD50.00 +/-
siriochow 發表於 2008-4-17 13:03:55 | 只看該作者
原帖由 mj7477 於 2008-4-17 12:49 發表
Appox cost HKD50.00 +/-

這那裡可以找人幫手車?
笨仔 發表於 2008-4-17 13:38:57 | 只看該作者
原帖由 mj7477 於 2008-4-17 01:50 發表

咁記既然你都識講副偈到期,又點會C傘無花得架,冇錯車薄咗C筒係會增加壓縮比,即係等同減介子.
但係放得太低,有機會會撞盤頂,撞倒雞肶,震斷火咀.(副偈到期其實內部已經好大損耗)
實際啲換過個C傘或者換偈把喇!不過都多謝你嘅諗法...
 樓主| mj7477 發表於 2008-4-17 22:23:34 | 只看該作者

回復 8# 的帖子

無錯 同鉋鉛筆寫字―樣
Nicvic 發表於 2008-4-18 03:28:25 | 只看該作者

咁都俾你諗倒,犀利呀!不過做只介子好似有D難度!