RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1942|回復: 8
打印 上一主題 下一主題
收起左側

大家覺的fw-06點牙....

ck5200 發表於 2008-4-15 02:20:54 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
玩fw-06架朋友....玩fw-06有咩感覺牙.....

我買左返來好似好黑仔咁我部fw-06....

一買返來就要正車了....

玩玩下都覺的唔錯下..對於我呢d新手來講都夠玩架啦...

等放假出去改左條呔先....期仔地方慢慢先改...

我念都會唔錯的....你地有咩意見指點下小弟牙?
ukyo 發表於 2008-4-15 10:37:55 | 只看該作者
玩落係幾好玩,只係頭尾落返防傾杆,頭改用返狗骨,尾換上3萬度牙油,其他吾使改都夠玩,改佢不如換車....
 樓主| ck5200 發表於 2008-4-15 22:17:27 | 只看該作者

咁又係....你改左大約幾錢到牙...我部車個日抄左抄....到依加都未正牙..要到聽日先的閒買件...
ukyo 發表於 2008-4-16 03:06:32 | 只看該作者
原帖由 ck5200 於 2008-4-15 22:17 發表

咁又係....你改左大約幾錢到牙...我部車個日抄左抄....到依加都未正牙..要到聽日先的閒買件...

冇咩改..換尾牙油用3萬度油,換了jlp彈簧批,冇啦..set靚佢用20%油夠玩..入場setting我試了最好的setting,有興趣我可分享
 樓主| ck5200 發表於 2008-4-16 19:57:22 | 只看該作者
原帖由 ukyo 於 2008-4-16 03:06 發表

冇咩改..換尾牙油用3萬度油,換了jlp彈簧批,冇啦..set靚佢用20%油夠玩..入場setting我試了最好的setting,有興趣我可分享

有興趣牙...講來聽下...
lo507748 發表於 2008-4-16 20:12:32 | 只看該作者
新玩多數都係 整車多...
呢d經驗黎ma....
 樓主| ck5200 發表於 2008-4-16 20:38:19 | 只看該作者
原帖由 lo507748 於 2008-4-16 20:12 發表
新玩多數都係 整車多...
呢d經驗黎ma....

係牙...無錯....我都係正車多過玩
~日本鋒晴畫~ 發表於 2008-4-16 22:54:20 | 只看該作者
原帖由 ukyo 於 2008-4-15 10:37 發表
玩落係幾好玩,只係頭尾落返防傾杆,頭改用返狗骨,尾換上3萬度牙油,其他吾使改都夠玩,改佢不如換車....

頭改用返狗骨?點解
頭尾落返防傾杆<<<咩泥嫁?有無相?
ukyo 發表於 2008-4-17 04:29:40 | 只看該作者
原帖由 ~日本鋒晴畫~ 於 2008-4-16 22:54 發表

頭改用返狗骨?點解
頭尾落返防傾杆

1.因頭萬向2舊幾水好貴,一撞就彎同爆杯,用返狗骨,狗骨$40 2隻,杯幾廿蚊,一撞狗骨會飛出來,之後裝返,一係彎左,整返直or換新都好平好易,

防傾杆..話明防傾即防返車,set好down stop,係攻彎時原本內彎轆會壓下,外彎轆會因離心力,使車身扭曲,離地,什致返車,有防傾杆,就會把兩邊轆一齊做同一的動作把車身平衡返,個過程係..
冇防傾...內彎轆邊車身壓下,即呢邊a比升起左,另一邊車身會升高,a比會放下,但車身已經向內彎斜,當a比放盡下轆就離地,斜了的車身就會有側返的力,會道致返車,

有防傾...內彎轆邊車身壓下,即呢邊a比升起左,另一邊車身的a比會同時升起,把車身收正,消除側返力...

有錯請指正