RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2792|回復: 17
打印 上一主題 下一主題
收起左側

想換架新車玩有冇好介紹

kk8833 發表於 2008-3-29 12:29:48 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
小弟有控,油,Starbox等等,想換架新車玩玩,各位大大有冇好介紹,大約預2K幾買新車,謝謝
mouse 發表於 2008-3-29 13:16:02 | 只看該作者
Kyosho S3 evo
HK$1.920

Kyosho Spada 09
HK$1,680
Nicvic 發表於 2008-3-29 13:41:45 | 只看該作者
2K几,系接近3K还是2K出头?

G4RS¥26xx
MTX4R¥27xx
价格仲有虚位
engine唔知你有无!银包允许的话都系尽量买顶级车架啦
 樓主| kk8833 發表於 2008-3-29 13:52:15 | 只看該作者
大大我念著2K頭,我想問下Kyosho S3 evo包唔包引擎,我想玩油雞.
Nicvic 發表於 2008-3-29 15:33:46 | 只看該作者
S3有一个15级侧排手拉引擎,如果要OP成SG轴后排engine,好似系要换离合,引擎座,pipe等!

甘多麻烦嘢,我宁愿买G4S RTR了,2K出头,绝对强过S3
apky2003 發表於 2008-3-29 17:50:06 | 只看該作者
原帖由 Nicvic 於 2008-3-29 15:33 發表
S3有一个15级侧排手拉引擎,如果要OP成SG轴后排engine,好似系要换离合,引擎座,pipe等!

甘多麻烦嘢,我宁愿买G4S RTR了,2K出头,绝对&#2 ...

C Hing,
which one is " G4S ", any photo can here for reference...........thanks for sharing........^^
Nicvic 發表於 2008-3-29 23:14:58 | 只看該作者
http://www.teammagic.com.tw/g4/index.htm
希望帮倒你,G4RS改进咗好多好多....
 樓主| kk8833 發表於 2008-3-30 10:09:39 | 只看該作者
請問大大G4RS是什麼牌子車,我真的不知道這架是那樣的1架車,可否講解1下,同在廣華街多不多零件買,因換零件是1大題車仔碰一碰就有機會難野

Nicvic 發表於 2008-3-30 14:01:32 | 只看該作者
TM,TeamMagic咯,都系冠军车种,HK少人跑呱。
甘我就唔知KWS对于G4既parts是否充足啦!问下AMAT
睇油车区之前既帖,“AMAT”,“天照”都有post过嘎
iouand 發表於 2008-3-30 19:54:39 | 只看該作者
2k頭!!!!!!!!!!!唔怕多套控的話,買rtr會好d,預算之內一定得
如果一定唔買rtr,二手車(但最好買新engine)都係一個好方法
g4...唔怕冇parts,都係一架好車
test09 發表於 2008-3-31 03:28:54 | 只看該作者
我支持 MTX4R
chr 發表於 2008-4-1 22:20:03 | 只看該作者
請問c兄G4S RTR KWS 有無貨同幾錢
pskyng 發表於 2008-4-2 00:19:08 | 只看該作者
原帖由 chr 於 2008-4-1 22:20 發表
原帖由 chr 於 2008-4-1 22:20 發表

g4s rtr over 2k 喎.另外你仲要計埋...(唔連火咀架,+30), 你仲要預 火咀電+60 火咀匙+60 after run oil +40 .噴油(G4s 係pre-print,但未噴)+35, total $200 ,但已跟海錦呔同 6v 700mah 接收電,(個控係futaba MJ跟細接收.s3003 servo.賣左佢-250) 但你一定要知去邊度買teammagic/kf/3r parts至好買架車.(唔係你會好無助). 仲有係你要好"獨立", 因為你要偶到一個同你一樣玩G4s 唔易(香港以外地方就好多forum 問到).不過除了係個clutch係"發漿"外,車的傳動system跟高階的皮帶車design 相若.   

至於車架design當然good la. (full option 版 G4+ 是兩屈世界賽第一,07 korea kyosho盃第一, 啱啱 Portugal 08世界盃預賽 TQ 及第2, 你可以去TM 個offical web 看下戰積.)

你買 fw06 至係 有電芯就玩得 18xx ,但因為是膠呔,你要換foam 呔 +100, 因為係手拉. 你可以賣左個startbox -100. , 重要係. 你會偶到好多"兄弟"車. ,有得交流下.

個人意見.唔啱聽都唔好插我

chr 發表於 2008-4-2 00:49:00 | 只看該作者
原帖由 pskyng 於 2008-4-2 00:19 發表

g4s rtr over 2k 喎.另外你仲要計埋...(唔連火咀架,+30), 你仲要預 火咀電+60 火咀匙+60 after run oil +40 .噴油(G4s 係pre-print,但未噴)+35, total $200 ,但已跟海錦呔同 6v 700mah 接收電,(個控係futaba MJ跟 ...

多謝c兄既意見
chr 發表於 2008-4-4 00:34:16 | 只看該作者
請問有無c兄玩V one S3evo,部車好唔好走?
v one s3 evo d零件難唔難揾?
v one s3 evo 同 fw06兩部車係咪同級?
之前見過有C兄玩fw06,發覺部車跑得有D怪
見到部車入灣好似唔識入咁,我唔識點講
可能係因為個c兄都係新手掛
v one s3 evo會唔會同fw06一樣都係咁?
mouse 發表於 2008-4-4 00:47:16 | 只看該作者
剛買S3 EVO了, 在粉嶺跑完, 好好跑。
操控比FW05RR好,
原裝15級引擎唔錯, 除非你想跑ACO,唔係都唔駛換。
原裝車都好好彎。唯一改了是海綿軑和頭單向。
chr 發表於 2008-4-4 01:10:27 | 只看該作者
原帖由 mouse 於 2008-4-4 00:47 發表
剛買S3 EVO了, 在粉嶺跑完, 好好跑。
操控比FW05RR好,
原裝15級引擎唔錯, 除非你想跑ACO,唔係都唔駛換。
原裝車都好好彎。唯一改了是海綿軑和頭單向。

請問c兄s3 EVO 賣緊幾$$?
係咪$1920
fz7327 發表於 2008-4-4 17:31:33 | 只看該作者
我都係S3 Evo,快D買la!
部車好走,D零件唔難揾,
我買$1980,不過已經係上年9月la!