RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3610|回復: 31
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Tekin Hotwire 入手 R1 pro firmware 更新左啦

looseman 發表於 2008-3-19 01:42:51 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
個Hotwire~係好~細~粒
到手不夠一個鐘
plug左USB, xp 無話有新device
之後去Tekin官網下個最新版
裝完RUN hotwire software, 一 plug個R1 Pro就自動更新
lastest firmware ver 171...好似超過一兩個月都未有更新過版本
未有report...唔诜問住
等有新motor先試..聽聞171以經Fixed左之前大量嘅start up bugs for high R motors, 但重係未完全改好晒
明白依個ESC係可以update firmware架, 其實米同XP未有SP1, SP2之前咁...等下有bug fix桇啦, 唔鐘意等米二手放出來, 大把人要

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

kevin 發表於 2008-3-19 01:44:56 | 只看該作者
幾錢呀師兄?
邊道買?

樓主| looseman 發表於 2008-3-19 02:07:07 | 只看該作者
原帖由 kevin 於 2008-3-19 01:44 發表
幾錢呀師兄?
邊道買?

係第一水貨, 小量出俾D registered teams/drivers試用先, 未見到市面有大量出現喎
我唔方便講點入手, 正式出貨應該好快有..我估

LeoChan 發表於 2008-3-19 02:18:55 | 只看該作者
原帖由 looseman 於 2008-3-19 02:07 發表

係第一水貨, 小量俾D registered teams/drivers用先, 未見到市面有大量出現喎
我唔方便講點入手, 正式出貨應該好快有..我估

??
onsale 1-2 months
 樓主| looseman 發表於 2008-3-19 02:33:43 | 只看該作者
其實我比較like Castle Creations' Castle Link嘅界面
更好用, 又簡單...E家買電變無哩個function, 我可以話係以經outdated
又可以save晒唔同車和唔同場地嘅setting去電腦到, 又可以同人交換profile試...最重要係可以更新個firmware

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
 樓主| looseman 發表於 2008-3-19 02:45:17 | 只看該作者
原帖由 LeoChan 於 2008-3-19 02:18 發表

??
onsale 1-2 months

可能有店入到第一水, 問下啦..留意bin間成日賣好多Tekin嘅野, 我係外國唔sure香港D RC店
doooouglas 發表於 2008-3-19 10:45:50 | 只看該作者
都唔知點解...up極都係.168
搞極都up唔到.171
悶..................................................
 樓主| looseman 發表於 2008-3-19 13:21:10 | 只看該作者
原帖由 doooouglas 於 2008-3-19 10:45 發表
都唔知點解...up極都係.168
搞極都up唔到.171
悶..................................................

係detect晤到你張hotwire --------------> to #1
或hotwire detect晤到你個R1?? ------> to #2

#1 試下用有火牛嘅USB HUB啦, 或試另一道的USB, 主機板/notebook唔一定會俾足夠5V電去USB到,
USB無電到但有DATA IO...好多時D人話USB唔得都係哩個問題

#2 plug 好晒 d 野......hotwire > R1 Pro > click "Hotwire" icon> click "YES" > update...

話俾其他RC友知香港BIN到可以買到hotwire啦

doooouglas 發表於 2008-3-19 14:46:42 | 只看該作者
我係#3
可以detect到hotwire
可以update到.168
但係佢search唔到有個.171更新
搞鬼

香港...?! 問rc-hobby啦,佢代理
 樓主| looseman 發表於 2008-3-19 14:51:13 | 只看該作者
原帖由 doooouglas 於 2008-3-19 14:46 發表
我係#3
可以detect到hotwire
可以update到.168
但係佢search唔到有個.171更新
搞鬼

香港...?! 問rc-hobby啦,佢代理

gum.....#3 is FIREWALL!! disable it and try again
doooouglas 發表於 2008-3-19 14:57:30 | 只看該作者
原帖由 looseman 於 2008-3-19 14:51 發表

gum.....#3 is FIREWALL!! disable it and try again

oh~ 今晚試試先~~ thx
ice1234 發表於 2008-3-19 14:58:32 | 只看該作者
firmware  有得 update 睇落好似好好...但  firmware  唔會成日出新呢....
 樓主| looseman 發表於 2008-3-19 15:16:29 | 只看該作者
原帖由 ice1234 於 2008-3-19 14:58 發表
firmware  有得 update 睇落好似好好...但  firmware  唔會成日出新呢....

總好過個D舊ESC..想改都無得改, 又無得backup/share D settings, 又無得好仔細地modified個ESC~
firmware 13x 到 171 都係用左幾個月時間以經新左40幾個版本, 證明人地有做野

PS:任何一間公司嘅產品的firmware一向都唔會成日更新, PS3/PSP另計lol

ice1234 發表於 2008-3-19 15:23:05 | 只看該作者
原帖由 looseman 於 2008-3-19 03:16 PM 發表

總好過個D舊ESC..想改都無得改, 又無得backup/share D settings, 又無得好仔細地modified個ESC~
firmware 13x 到 171 都係用左幾個月時間以經新左40幾個版本, 證明人地有做野

PS:任何一間公司嘅產品的fi ...

用左幾個月時間以經新左40幾個版本, 證明佢地出個時好多bug...
有好多野要改

樓主| looseman 發表於 2008-3-19 15:29:18 | 只看該作者
原帖由 ice1234 於 2008-3-19 15:23 發表

用左幾個月時間以經新左40幾個版本, 證明佢地出個時好多bug...
有好多野要改

係啊好多bugs架, Windows xp, Vista都有過千個bugs未fix架, 米鬼用Winodws,用返DOS啦~因為較少bugs hoho
doooouglas 發表於 2008-3-19 15:30:52 | 只看該作者
原帖由 ice1234 於 2008-3-19 15:23 發表

有好多野要改

呢句又真, 不過只要改得好, 話之佢幾多個版本啦
ice1234 發表於 2008-3-19 15:34:18 | 只看該作者
原帖由 looseman 於 2008-3-19 03:29 PM 發表

係啊好多bugs架, Windows xp, Vista都有過千個bugs未fix架, 米鬼用Winodws,用返DOS啦~因為較少bugs hoho

不好意思 ...我用linux的

樓主| looseman 發表於 2008-3-19 15:37:23 | 只看該作者
原帖由 ice1234 於 2008-3-19 15:34 發表

我linux的

唔好意思, Linux 嘅bugs list都過千個, 重要一日更新幾次,識先講唔好吹得就吹
不如你話用MAC OS或Unix啦bugs list最少,得幾百, 重更新得好慢tim

ice1234 發表於 2008-3-19 15:38:11 | 只看該作者
原帖由 looseman 於 2008-3-19 03:37 PM 發表

唔好意思, Linux 嘅bugs list都過千個, 重要一日更新幾次

係嫁
証明佢地做緊野lor
ice1234 發表於 2008-3-19 15:43:40 | 只看該作者
都係o個句....手車唔得.....
set咩鬼都無用.....