RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2271|回復: 14
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Ae-86

Edde 發表於 2006-4-9 01:15:39 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
街車版~影得麻麻~
DC-5 發表於 2006-4-9 01:26:32 | 只看該作者
正播..新車落地
coronafans 發表於 2006-4-9 01:28:43 | 只看該作者
Yokomo? HPI?
 樓主| Edde 發表於 2006-4-9 01:41:13 | 只看該作者
係 HPI ,

老表,未落地呀,都係未裝燈,連燈杯都未整
hkopium 發表於 2006-4-9 23:13:17 | 只看該作者
原帖由 Edde 於 2006-4-9 01:41 發表
係 HPI ,

老表,未落地呀,都係未裝燈,連燈杯都未整

架 Hachi roku 好靚仔喎.

會唔會整 Flip Up 燈?

我整緊架”扮” Tokyo Drift 既銀色灰暗花 Z33 呀. 等埋我先落地啦.
 樓主| Edde 發表於 2006-4-10 03:22:47 | 只看該作者
原帖由 hkopium 於 2006-4-9 23:13 發表

架 Hachi roku 好靚仔喎.

會唔會整 Flip Up 燈?

我整緊架”扮” Tokyo Drift 既銀色灰暗花 Z33 呀. 等埋我先落地啦.

THX...hkopium ,我都係比較 like 唔彈燈的車頭,所以唔打算整彈燈,
哈...你又玩拉花...睇黎我又要偷下師啦,完成後 post 出來看看,
我用舊殼落地都得啦, call me to play if u ok.
隻色都幾襯架車喎~又夠sharp!
hkopium 發表於 2006-4-10 16:11:04 | 只看該作者
原帖由 Edde 於 2006-4-10 03:22 發表

THX...hkopium ,我都係比較 like 唔彈燈的車頭,所以唔打算整彈燈,
哈...你又玩拉花...睇黎我又要偷下師啦,完成後 post 出來看看,
我用舊殼落地都得啦, call me to play if u ok.

唉, D 暗花, 好鬼難攪...
D 死人 Tamiya Masking 紙軟過龍, D 波浪紋好難定位. 掉左無數張...

而家 40% completed. 明晚應該有個初形可以睇.
不過, 我自己期望唔係太高... 特別係 D 暗花...
 樓主| Edde 發表於 2006-4-10 19:32:24 | 只看該作者
原帖由 hkopium 於 2006-4-10 16:11 發表

唉, D 暗花, 好鬼難攪...
D 死人 Tamiya Masking 紙軟過龍, D 波浪紋好難定位. 掉左無數張...

而家 40% completed. 明晚應該有個初形可以睇.
不過, 我自己期望唔係太高... 特別係 D 暗花...

老土啲講句:慢工出細貨,慢慢黎啦...
hkopium 發表於 2006-4-10 22:19:16 | 只看該作者
Edde 兄, 你用咩筆黎回畫线架?

我有 Gundam 筆, 好似唔夠粗. 寫 CD 碟面油筆, 又太粗...

樓主| Edde 發表於 2006-4-11 00:28:27 | 只看該作者
原帖由 hkopium 於 2006-4-10 22:19 發表
Edde 兄, 你用咩筆黎回畫线架?

我有 Gundam 筆, 好似唔夠粗. 寫 CD 碟面油筆, 又太粗...

就係 Gundam 筆,夠粗啦,,
但要畫多幾次先夠實色,某啲位置要蛇尺幫助.
hkopium 發表於 2006-4-11 00:59:04 | 只看該作者
原帖由 Edde 於 2006-4-11 00:28 發表

就係 Gundam 筆,夠粗啦,,
但要畫多幾次先夠實色,某啲位置要蛇尺幫助.

Gundam 筆, 極細/油性果隻? 成日用用下唔出墨... 有無秘技?
 樓主| Edde 發表於 2006-4-11 11:47:36 | 只看該作者
原帖由 hkopium 於 2006-4-11 00:59 發表

Gundam 筆, 極細/油性果隻? 成日用用下唔出墨... 有無秘技?

無錯係喱枝,唔出墨...你都係買過支新啦,畫嗰時唔需要太用力,因筆頭好易玩完,
如畫出界,就用綿棒加啲模型開油水 Thinner 洗左去,再黎過,
綿棒我用一邊尖一邊圓頭的,尖頭嗰邊可作輕度小修改.
DC-5 發表於 2006-4-11 11:57:31 | 只看該作者
綿棒我用一邊尖一邊圓頭的>>哈哈..我個細仔用黎new鼻屎果隻
 樓主| Edde 發表於 2006-4-11 12:04:23 | 只看該作者
哈...你細仔真識貨,喱支好嘢黎嫁.