RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3978|回復: 38
打印 上一主題 下一主題
收起左側

夠景邊部最正? TA05MS, TRF416, Drift Master, and..?

looseman 發表於 2008-2-18 19:02:38 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我想買一部最強的
我想知TA05MS, TRF416, Drift Master..etc, stock返來性能以經很正唔诜改太多野
在我心目中全碳化板, 前後萬向, 走珠差..bearing轉向, 係基本必需的
我知Yokomo D車係正..但係parts難揾係米?
Team Associated都好正..但要改幾多野, 係o米?
所以現在想..多數係雙星的齊料版本(TRF416)..費事買完又要下下勁改..重比較浪費$$
我主要玩開off road..較少玩平地...但見到D body咁靚又想買部..只買一部..所以就要最好和找零件又易
最想要齊R34, EVO, Integra Type-R, 350ZX, 300ZX o既body~

唔該大家出力俾下意見我,不妨upload D 靚相毒下我
謝謝
藍毛毛 發表於 2008-2-18 19:20:42 | 只看該作者

回復 1# 的帖子

各有各的長短處,看你要價錢還是質素,好砌唔煩就田宮,
 樓主| looseman 發表於 2008-2-18 19:33:26 | 只看該作者

在我心目中全碳化板, 前後萬向, 走珠差..bearing轉向, 係基本必需的 <-- 以經講明我要質素
價錢唔成問題,問題係要目前最新最好..砌對我來講都係其中一種享受之後到turn車 > 玩車...到最後放在玻璃柜做裝飾
我其實唔怕改, 主要唔想浪費錢去改大量parts

AMAT 發表於 2008-2-18 19:55:09 | 只看該作者
玩DRIFT就一定DRIFT MASTER,玩TOURING就TRF416囉......
藍毛毛 發表於 2008-2-18 20:10:37 | 只看該作者

回復 3# 的帖子

我也答了你,田宮也要tune車,須然好砌,又有setting玩,都算是好玩的藝術品。
 樓主| looseman 發表於 2008-2-18 20:21:00 | 只看該作者
嗯嗯3q~

Drift +1
416 +2

重有冇其他選擇呢?

mschumi 發表於 2008-2-18 20:26:24 | 只看該作者
X-Ray T2 008
WallaceNg 發表於 2008-2-19 08:27:19 | 只看該作者
比我就買e4
 樓主| looseman 發表於 2008-2-19 08:43:00 | 只看該作者
原帖由 mschumi 於 2008-2-18 20:26 發表
X-Ray T2 008

T2'008用料好似幾正~
chrishkyung 發表於 2008-2-19 09:14:23 | 只看該作者
yes XRay is the best in terms of quality and craftmanship
 樓主| looseman 發表於 2008-2-19 09:42:58 | 只看該作者
T2'008改drift好嗎? xray好似唔係太多玩..大多數人都玩星星車
我想有時玩下drift有時又玩下TOURING
cowboy 發表於 2008-2-19 09:50:02 | 只看該作者
Xray - 用4.5R,每次玩5排電,每星期玩一次,玩咗半年個珠差都唔使整。
 樓主| looseman 發表於 2008-2-19 09:56:24 | 只看該作者
原帖由 cowboy 於 2008-2-19 09:50 發表
Xray - 用4.5R,每次玩5排電,每星期玩一次,玩咗半年個珠差都唔使整。

用到咩body? 星星190mm ok麻?...因最多貨
cowboy 發表於 2008-2-19 10:00:34 | 只看該作者
原帖由 looseman 於 2008-2-19 09:42 發表
T2'008改drift好嗎? xray好似唔係太多玩..大多數人都玩星星車
我想有時玩下drift有時又玩下TOURING

對你黎講,Yokomo可能好啲。Parts唔難揾,kws & 偉X大把。
cowboy 發表於 2008-2-19 10:06:37 | 只看該作者
原帖由 looseman 於 2008-2-19 09:56 發表

用到咩body? 星星190mm ok麻?...因最多貨

係190mm都合用,主要係Protoform,因為又好跑又平。要靚仔像真就梗係星星,玩drift就梗係Yokomo殼啦,靚仔嘛!
 樓主| looseman 發表於 2008-2-19 10:07:28 | 只看該作者
原帖由 cowboy 於 2008-2-19 10:00 發表

對你黎講,Yokomo可能好啲。Parts唔難揾,kws & 偉X大把。

我o係外國..Yokomo D野反而難揾, ebay都好少 ...鬼佬好似幾多都係xray嘅粉絲..揾parts應該ok
penny. 發表於 2008-2-19 10:09:14 | 只看該作者
玩Drift又話價錢唔係問題,實在好易揀
Yokomo Drift Master Limited Edition

玩快的話 Xray T2'008吧!

唔好一雞兩味喇,有錢就玩Pro小小!
rk2 發表於 2008-2-19 10:09:29 | 只看該作者
原帖由 looseman 於 2008-2-18 19:02 發表
我想買一部最強的
我想知TA05MS, TRF416, Drift Master..etc, stock返來性能以經很正唔诜改太多野
在我心目中全碳化板, 前後萬向, 走珠差..bearing轉向, 係基本必需的
我知Yokomo D車係正..但係parts難& ...

請講清楚是要地上最強, 定係天下最強, 定係人間最強, 定係 .. . . . 我都唔知佢係最強
penny. 發表於 2008-2-19 10:10:41 | 只看該作者
Cup4最強,掃齒最強,斷ARM最強
doooouglas 發表於 2008-2-19 10:18:33 | 只看該作者
x-ray 啦