RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 6670|回復: 62
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Next step of my M1B Turbo~

天照 發表於 2008-1-19 23:59:49 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
ENGINE到手~

批都到手~
 樓主| 天照 發表於 2008-1-20 00:05:09 | 只看該作者
最後選擇......

都係VZB V SPEC藍頂.......AL黑頂.....都係怕自己HANDLE唔到.....
更何況呢隻我都怕會HANDLE唔嚟.......哈哈!
 樓主| 天照 發表於 2008-1-20 00:09:15 | 只看該作者
hoching 發表於 2008-1-20 00:09:44 | 只看該作者
現在買ENGINE用不用打散洗ENGINE
 樓主| 天照 發表於 2008-1-20 00:10:12 | 只看該作者
hoching 發表於 2008-1-20 00:13:03 | 只看該作者
原帖由 天照 於 2008-1-20 00:10 發表

我冇打算咁做喎......哈......

我想知用不用我不懂
車呔
 樓主| 天照 發表於 2008-1-20 00:13:51 | 只看該作者
原帖由 hoching 於 2008-1-20 00:13 發表

我想知用不用我不懂

睇說明書冇叫咁做.....哈!
hoching 發表於 2008-1-20 00:16:26 | 只看該作者
thank!
AMAT 發表於 2008-1-20 00:20:17 | 只看該作者
車呔......等緊到貨.......原裝得車鈴....唔跟車呔......
 樓主| 天照 發表於 2008-1-20 02:20:10 | 只看該作者
裝假狗地裝O左上去先....哈!

因為未有工具裝個飛輪....搞唔掂....要聽日落鋪頭搞.....

另外就仲爭一個SERVO.....暫時得一隻9451咁大把........

最後就係接收.....諗緊行2.4G......定係用返EX10個302......
因為如果用2.4G....即係如果我返國內鬥....又要攞支3PKS控上去......
用EX10....就可能拎O左支EX10控上國內嚟專用....香港用2.4G.....
但係2.4G又真係好方便.....
 樓主| 天照 發表於 2008-1-20 21:06:38 | 只看該作者
幾經辛苦.....終於搞掂......

多得PANDA版友同埋鍵全全少O既幫忙~
另外鴻聲林SIR都過O左小弟幾招......哈哈!

宜家決定都係用2.4G啦.....至少唔駛裝FAIL SAFE,亦都唔駛驚話咁易俾人JAM又失控先......

轉向SERVO.....等BLS351.......
油門....用返9451......一陣裝埋上去~

不過裝晒上去之後,大家先話:ENGINE要打散佢洗一洗先好RUN.......

嘔血.....
 樓主| 天照 發表於 2008-1-20 21:13:27 | 只看該作者
最難過O既飛輪.....終於幾經辛苦下裝好......

我發覺玩1/8......一個人砌真係未必搞得掂......哈!
Panda 發表於 2008-1-20 21:17:13 | 只看該作者
咪鬼懶啦 ...................... 你唔洗乾淨佢出廠時入面有可能藏有嘅金屬碎副偈 HAM 左咪重赤 ..................

買多條鷄脾做士啤疴茄 ................. Run 完偈換左佢留番下次又 Run ............. 舊零水
 樓主| 天照 發表於 2008-1-20 21:22:27 | 只看該作者
原帖由 Panda 於 2008-1-20 21:17 發表
咪鬼懶啦 ...................... 你唔洗乾淨佢出廠時入面有可能藏有嘅金屬碎副偈 HAM 左咪重赤 ..................

買多條鷄脾做士啤疴茄 ................. Run 完偈換左佢留番下次又 Run .. ...

得喇得喇.....哈!

我會係真係玩之前做呢個工作O架喇~!哈!我唔會懶啦~哈哈!

宜家撻箱又未有,接收電又未有,BLS351又未有,玩條毛咩......哈!

另外你提我買果O的O野,我會叫阿全同我ORDER啦......

宜家主要問題係:我要捉多幾個人做伴返大陸鬥1/8!

哈哈!

阿全話捉你一齊去鬥!呵呵!
Panda 發表於 2008-1-20 21:34:43 | 只看該作者
好似俾仔玩咁放响地下度推囉 ..............

我地 " 67  車隊 " 周不時北上比賽 ( 不過我成日缺席 ) , 你等我地車隊首席公關聯絡吓你啦 .............

下星期六响深圳石岩湖有三葉盃有京商女車手來比賽 ............ ;P

見字速與壇主 AMAT 聯絡謝謝 !!

67 隊員熊貓留字

樓主| 天照 發表於 2008-1-20 22:25:53 | 只看該作者
原帖由 Panda 於 2008-1-20 21:34 發表

我地 " 67  車隊 " 周不時北上比賽 ( 不過我成日缺席 ) , 你等我地車隊首席公關 " 波比 " 聯絡吓你啦 .............

下星期六响深圳石 ...

下星期唔得啦......

二月份先會開始PLAN出賽事宜.....

京商女車手.....靚唔靚先!?唔靚唔好叫我去睇喎.....哈!
BTruggy 發表於 2008-1-20 22:27:09 | 只看該作者
原帖由 Panda 於 2008-1-20 21:34 發表

我地 " 67  車隊 " 周不時北上比賽 ( 不過我成日缺席 ) , 你等我地車隊首席公關 " 波比 " 聯絡吓你啦 .............

下星期六响深圳石 ...

熊貓,你又開名.....飲死你呀啦.

壇主哥哥, 有興趣味join 埋一齊去玩車車, 交交流流下囉.PM 我
 樓主| 天照 發表於 2008-1-20 22:28:22 | 只看該作者
原帖由 BTruggy 於 2008-1-20 22:27 發表

熊貓,你又開名.....飲死你呀啦.

壇主哥哥, 有興趣味join 埋一齊去玩車車, 交交流流下囉.PM 我

好呀好呀~
跟O的勁人玩下....哈哈!

不過我要求好低.......唔好叫我一場洗一次啤鈴......我會唔理的~哈哈!
BTruggy 發表於 2008-1-20 22:32:27 | 只看該作者
原帖由 天照 於 2008-1-20 22:28 發表

好呀好呀~
跟O的勁人玩下....哈哈!

不過我要求好低.......唔好叫我一場洗一次啤鈴......我會唔理的~哈哈!

我都系跟D勁人玩, 偷下師, 過下引only

泥車吾洗洗啤鈴的,,,,,,,,,系要換,,,,辛苦哂
 樓主| 天照 發表於 2008-1-20 22:36:11 | 只看該作者
原帖由 BTruggy 於 2008-1-20 22:32 發表

我都系跟D勁人玩, 偷下師, 過下引only

泥車吾洗洗啤鈴的,,,,,,,,,系要換,,,,辛苦哂

你話玩完一日洗......OK.....
但你叫我玩完一場洗一次.......殺了我吧!