RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1817|回復: 6
打印 上一主題 下一主題
收起左側

引擎一問~~~

iCoke 發表於 2006-3-31 15:52:29 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我個fd 送左部車比我 我都唔知咩車黎 佢係英國買 佢玩過下冇盒so唔知咩牌子 我又唔見左條k保線上唔到相上黎~
有一個問題係
問題(1) 部車部偈既聲同我d 車唔同既 好低沈一d都唔響 又好似唔多夠力咁 個孖速又唔跳(我覺得係fing唔起個孖速)
我溫好晒偈嫁啦 好易著又唔死火 係好似冇乜力咁 仲有 佢玩唔夠2分鐘我就發覺部偈好熱  大油針我 1圈 2圈 2圈半 3圈都試過 一樣係冇力同d聲好低沈 原全冇力又唔爆 我呢部車係15級偈黎 仲冇力過部n年前既mk2原裝偈~~我個fd玩過2次嫁咋~佢未溫偈又未set油針so佢成日死火之後就冇玩了~ 我琴日先岩岩接手 仲要我溫偈~
問題(2) 同埋我見到佢個孖速細齒入面有2個洞口位係收機米的 有咩用???我之前冇玩過孖速so唔係太清楚~~

有冇師傅可以幫幫手幫我解決呢個問題呢???????????????
WTO 發表於 2006-3-31 15:59:02 | 只看該作者
順時針擰粒機米=早啲上2波.
 樓主| iCoke 發表於 2006-3-31 17:18:17 | 只看該作者
佢雞米都冇嫁啵-o-" 2個洞咋得 係咪要搵粒放入去?
wai 發表於 2006-3-31 18:17:11 | 只看該作者
可能係絲銅,傘位置不正確,引至生死氣運作出現問題,睇係咪 !! 係咪 !!
 樓主| iCoke 發表於 2006-3-31 18:21:25 | 只看該作者
要扑開部偈???不過扑開左我都唔識睇~___~點先知佢正唔正確呀????
 樓主| iCoke 發表於 2006-3-31 21:39:40 | 只看該作者
我部偈硬係好實 入面好似有氣頂住咁要好大力先拉到 點解???
wai 發表於 2006-4-2 14:38:29 | 只看該作者
通常司筒有個凹位,機頂有個 mark 位,對番正就得,如果咩都冇,就對番司筒同機身相同排氣位,而司筒排氣位多數都係扁平橫口,試試 !!祝你好運動!!