RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1902|回復: 19
打印 上一主題 下一主題
收起左側

今早征服吐露港一遊.....(補返一啲相)

MAZDA 發表於 2007-12-29 20:14:17 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
兩位板主 , 各位車友同在大埔區內的固定車友 !弟子今早征服吐露港 , 成功由沙田市中心
駛往大埔廣福村 ! 途中弟子在科學園ko一排4200mah需要換電..... 本來想入埋大
埔海濱公園 , 但因約了家人去中環 ! 所以最後在廣福村搭返307出中環離開大埔這個貨車
友聖地.....但最可惜係無緣一見大埔區內的固定貨車/拖頭友.. 全程用左3小時15分踩
去大埔 !~ 而因為我唔想拎 , 所以冇帶拖板一起去.....

ps:玩吐露港好像係大陸的高速公路駕車...  

開車起點 , 我踩工房地標 !所以要影一影..

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

行錯路 , 應該由大會堂沿路出去!~搞到要拎車過馬路...:L

登錄/註冊後可看大圖

開始駛往大埔...

登錄/註冊後可看大圖

城門河風景..

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

沙田划艇中心

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

沙田馬場..

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

打開車頭蓋散一散熱...

登錄/註冊後可看大圖

休完息後 , 開車時中途比條踩單車婦女叫我行返入行人路條線玩... 認真火到來...

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

面對馬鞍山風景...

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

在馬料水..

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

對出係吐露港公路.

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

科學園.

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

中途冇電要換電..

登錄/註冊後可看大圖

進入吐露港...

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

中途又休息..

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

好像係大陸的高速公路上...

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

對面係大埔 , 就到了...:lol

登錄/註冊後可看大圖

吐露港公園..

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

經過3小時15分車程, 終於抵達了大埔...:lol

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

等307過海出中環..

登錄/註冊後可看大圖

搭咁307...

登錄/註冊後可看大圖

係西港城80m玩場 , 但比條二打六叫我唔好亂泊車 ,怕弄親路人...

登錄/註冊後可看大圖

PS:補返一啲未上傳的相:

上邊啲划艇友研究我部拖頭係油動還是電動...:L  

登錄/註冊後可看大圖

沙田北水警基地.

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

~ 全完 ~

dg8380 發表於 2007-12-29 20:53:13 | 只看該作者
星期六晚上佢地先出來嫁 好似係7:30  唔知道佢地係邊集合?
Doughboy 發表於 2007-12-29 21:27:24 | 只看該作者
好野! 佩服
lichungkiu 發表於 2007-12-29 21:27:30 | 只看該作者
師兄,踩住架單車容唔容易放車

我以前見過有住師兄踩單車放貨櫃行吐公(都踩得幾快下)
個位師兄用槍控的,很容易就控制到架車

樓主| MAZDA 發表於 2007-12-29 21:33:29 | 只看該作者
原帖由 lichungkiu 於 2007-12-29 21:27 發表
師兄請問你係行住放定係踩住架單車放

NO~我係一直行去 , 中途休息一會又繼續行去...... 冇踩過單車.....

用左三小時十五分由沙田行去大埔...
lichungkiu 發表於 2007-12-29 21:37:09 | 只看該作者
原帖由 MAZDA 於 2007-12-29 09:33 PM 發表

NO~我係一直行去 , 中途休息一會又繼續行去...... 冇踩過單車.....

小弟好佩服師兄你既毅力
terence0103 發表於 2007-12-29 21:51:52 | 只看該作者
原帖由 MAZDA 於 2007/12/29 21:33 發表

行去....
不過我覺得行又冇踩單車玩搖控車咁奇怪~
一路踩車一路玩... 太高技術!
kachun1988 發表於 2007-12-29 22:02:56 | 只看該作者
"休完息後 , 開車時中途比條踩單車婦女叫我行返入行人路條線玩... 認真火到來..."
我覺得佢講得冇錯,單車徑條路都唔係大架啦,仲有單車徑係比單車踩,唔係比人行

毒魚 發表於 2007-12-29 22:09:29 | 只看該作者
原帖由 lichungkiu 於 2007-12-29 21:27 發表
師兄,踩住架單車容唔容易放車

我以前見過有住師兄踩單車放貨櫃行吐公(都踩得幾快下)
個位師兄用槍控的,很容易就控制到架車

拖頭小天使 因為肥美,所以一身好功夫= w ="

凡人勿學...師傅幾十年功力啦
有勇冇謀 發表於 2007-12-30 02:18:45 | 只看該作者
MAZDA兄
very 堅抽....小弟 甘拜下風
tszchuntong 發表於 2007-12-30 02:43:02 | 只看該作者
小弟十分佩服你,咁鬼遠都行到,工房果然真係好多高人
下次可以行上廣州,之後可以去埋北京呀
順便問下,你用咩esc同電呀行到咁遠o既???
玩左幾排電呀?

樓主| MAZDA 發表於 2007-12-30 13:16:47 | 只看該作者
原帖由 tszchuntong 於 2007-12-30 02:43 發表
小弟十分佩服你,咁鬼遠都行到,工房果然真係好多高人
下次可以行上廣州,之後可以去埋北京呀
順便問下,你用咩esc同電呀行到咁遠o既???
玩左幾排電呀?

1. 其實我攜帶了1排4200同埋3排3000 mah電 , 去到科學園ko 一排4200mah電 ,
所以都係用左2排電就可到大埔了...

2. 我全程都係用2 波冇full大油 , 好像平時行路的速度慢慢行~當行路般...

3. 我計過我自己部volvo仔係冇裝新燈及用原裝摩打等 , 所以小弟最終決定找volvo
來應付是次長途之旅...
Doughboy 發表於 2007-12-30 14:04:57 | 只看該作者
找天工房在星期六早上搞一次!!
有勇冇謀 發表於 2007-12-31 12:46:17 | 只看該作者
原帖由 Doughboy 於 2007-12-30 14:04 發表
找天工房在星期六早上搞一次!!

係唔係先....very 有興趣喎
早餐, 沙田->吐露港->大埔, 午餐 解散
有興趣可 pm 小弟, 再作打算 thx

hoching 發表於 2007-12-31 16:20:35 | 只看該作者
原帖由 有勇冇謀 於 2007-12-31 12:46 發表

如果係!我要星期五晚回來!!!可以早點出 post 嗎!!
 樓主| MAZDA 發表於 2007-12-31 22:35:51 | 只看該作者
原帖由 有勇冇謀 於 2007-12-31 12:46 發表

勇兄!! 我第一個贊成開此長途遊河... 親農曆年前搞搞好嗎!!

ps:連對面板的朋友1也想搞此長途活動....
james891031 發表於 2008-1-1 01:22:37 | 只看該作者

都好喎
不過我怕我架車唔夠電
Doughboy 發表於 2008-1-1 11:08:47 | 只看該作者
擇日不如撞日, 就今個Sat

午飯後解散, 下午仲有時間剩.....一於搞次Morning Drive
馬輝 發表於 2008-1-1 18:11:41 | 只看該作者

回復 18# 的帖子

今個星期六馬輝長週兼大鑊野...
donhk1982 發表於 2008-1-2 11:04:39 | 只看該作者
唔好早上喇!! 我地多數都系夜鬼!!!!