RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4031|回復: 37
打印 上一主題 下一主題
收起左側

油站d油 再溝2t 可唔可以呀???

lo507748 發表於 2007-12-5 20:07:32 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
請問用油站d油 再溝2t  可唔可以呀???
其實我呢玩車呢d係咩油黎- ='''點解貴成咁ga...
AMAT 發表於 2007-12-5 20:08:19 | 只看該作者
你想壞ENGINE的話可以試下.
uptowngirl 發表於 2007-12-5 20:19:27 | 只看該作者
好似d比例right 就得 如有wrong請修正
用黎玩車係d飛機油黎ar = 最高級的火水

stanley_wwy 發表於 2007-12-5 22:18:23 | 只看該作者

嘩...大佬..kerosene 同 nitromethane 兩樣野黎架喎..
wolfman 發表於 2007-12-6 15:46:15 | 只看該作者
如果你果部系1/5電油車就正確.其他模型車機器系燒甲淳(工業酒精.假酒D材料)......
Brushless 發表於 2007-12-6 15:52:01 | 只看該作者
LiPo電都幾貴,你千奇唔好自已試吓整呀!
AMAT 發表於 2007-12-6 15:54:13 | 只看該作者
玩車O既朋友總係喜歡MISSION IMPOSSIBLE.....哈哈!

我係RC鋪頭坐係到都聽唔少人問玩油車係咪去油站買油......
stanley_wwy 發表於 2007-12-6 15:59:54 | 只看該作者
我係RC鋪頭坐係到都聽唔少人問玩油車係咪去油站買油...... [/quote]

都好正常o既....未玩過咪唔知囉....我細個都有問過街邊玩油車d 飛仔係咪去油站入油

我依家d friend 知我玩油車都會咁問

不過用過model fuel....又想去自已溝油站油就博咗少少  
AMAT 發表於 2007-12-6 16:03:13 | 只看該作者
原帖由 stanley_wwy 於 2007-12-6 15:59 發表
我係RC鋪頭坐係到都聽唔少人問玩油車係咪去油站買油......

都好正常o既....未玩過咪唔知囉....我細個都有問過街邊玩油車d 飛仔係咪去油站入油

我依家d friend 知我玩油車都會咁問

不過用 ... [/quote]

如果可以溝到咁O的出模型用油O既公司執晒囉.....哈!
uptowngirl 發表於 2007-12-6 19:29:11 | 只看該作者
sorry , 我真系錯左 , 多謝糾正
stanley_wwy 發表於 2007-12-6 22:05:22 | 只看該作者

回復 10# 的帖子

大家討論吓啫.....
garywong5368 發表於 2007-12-7 13:35:24 | 只看該作者
早就想交化驗所得知配方成份再交大陸揾廠生產再出售.......

直頭離晒普啦....貴過油站油....油站15蚊L.....

有咩值咁貴....咩咁巴閉....

25% 2.5L  $180蚊....根本就係痴X線

只係無人做同唔普及

鬼咩玩油車咩......係要俾人斬
chrishkyung 發表於 2007-12-7 14:09:38 | 只看該作者
yes, some people e.g. those playing marine models use fuel mixed with chemicals bought from chemical shop....
piccoengine 發表於 2007-12-7 14:58:13 | 只看該作者
原帖由 chrishkyung 於 2007-12-7 14:09 發表
yes, some people e.g. those playing marine models use fuel mixed with chemicals bought from chemical shop....

車仔都有....
piccoengine 發表於 2007-12-7 14:58:53 | 只看該作者
原帖由 chrishkyung 於 2007-12-7 14:09 發表

車仔都有....
chrishkyung 發表於 2007-12-7 16:27:00 | 只看該作者
of course,  Michael Salven use fuel mixed by himself for practice

do u know the meaning of "e.g."? ....it is totally different from "i.e."
piccoengine 發表於 2007-12-7 16:31:08 | 只看該作者
原帖由 chrishkyung 於 2007-12-7 16:27 發表
of course,  Michael Salven use fuel mixed by himself for practice

do u know the meaning of "e.g."? ....it is totally different from "i.e."

我話都有姐.........
chrishkyung 發表於 2007-12-7 16:33:26 | 只看該作者
O IC....so I only use your icon three times 姐
uptowngirl 發表於 2007-12-7 17:57:46 | 只看該作者
原帖由 garywong5368 於 2007-12-7 13:35 發表
早就想交化驗所得知配方成份再交大陸揾廠生產再出售.......

直頭離晒普啦....貴過油站油....油站15蚊L.....

有咩值咁貴....咩咁巴閉....

25% 2.5L  $180蚊....根本就係痴X線

只係無人做同 ...

巴閉就巴閉在飛機都系用la d 燃料
garywong5368 發表於 2007-12-7 18:58:17 | 只看該作者

回復 19# 的帖子

邊個話飛機都系用la d 燃料架????

人地儍你跟佢儍