RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2427|回復: 15
收起左側

有冇方法可以remove左浸油??

N.cortex 發表於 2006-3-26 00:26:03 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我而家係用緊xanavi nismo GTR(R34)
問問點可以REMOVE層油改個個COLUOR呢~~??
J 發表於 2006-3-26 00:44:56 | 顯示全部樓層
PS油好難搞, 我都想知方法.
A300 發表於 2006-3-26 01:30:13 | 顯示全部樓層
好難洗架.........可以話 上了色就回不了頭
minimini 發表於 2006-3-26 22:51:01 | 顯示全部樓層
mission impossible........
AMAT 發表於 2006-3-26 23:14:35 | 顯示全部樓層
用天拿水大力大力咁捽.......別無他法.....

俾我就買過個殼噴過冇咁嬲.......
monkichi0210 發表於 2006-3-27 00:37:20 | 顯示全部樓層
原帖由 AMAT 於 2006-3-26 23:14 發表
用天拿水大力大力咁捽.......別無他法.....

俾我就買過個殼噴過冇咁嬲.......

right!!!!!仲可以用gunze的開油水都ok.....但洗到你手指都痛....如果個殼唔係絕版....買過罷......橫掂一個殼最叻咪俾你玩20-30排都殘啦.....算罷啦!!!!
slau01b 發表於 2006-3-27 00:40:43 | 顯示全部樓層
x20都唔得架?
minimini 發表於 2006-3-27 00:41:25 | 顯示全部樓層
原帖由 monkichi0210 於 2006-3-27 00:37 發表

right!!!!!仲可以用gunze的開油水都ok.....但洗到你手指都痛....如果個殼唔係絕版....買過罷......橫掂一個殼最叻咪俾你玩20-30排都殘啦.....算罷啦!!!!

仲可能會中天拿水毒添......算罷啦.......
slau01b 發表於 2006-3-28 13:07:02 | 顯示全部樓層
x20得唔得架?
monkichi0210 發表於 2006-3-28 13:18:05 | 顯示全部樓層
原帖由 slau01b 於 2006-3-28 13:07 發表
x20得唔得架?

as i know...tamiya X-20 is not stronger than gunze thinner.......
when using gunze is so hard to remove the paint........maybe X-20 is much harder to do so.......
but i think it's also work......
slau01b 發表於 2006-3-28 13:19:33 | 顯示全部樓層
thx. let me test tonigt and tell you all.
天照 發表於 2006-3-28 15:22:37 | 顯示全部樓層
搞餐死,仲要之後未必噴返好睇.......

不如照用算了吧~!

用得一排咪又係掉.....

要嚟儲的話,買過個再噴啦.....
slau01b 發表於 2006-3-28 15:37:01 | 顯示全部樓層
係架其實.....不過我諗住局部清除。
天照 發表於 2006-3-28 15:38:43 | 顯示全部樓層
原帖由 slau01b 於 2006-3-28 15:37 發表
係架其實.....不過我諗住局部清除。

整炭頭?買張貼紙貼上去冇咁嬲~!
slau01b 發表於 2006-3-28 23:11:37 | 顯示全部樓層
咩叫"整炭頭?,未聽過,願聞其詳。
karhey 發表於 2006-3-31 22:28:18 | 顯示全部樓層
炭纖車頭"噙"