RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 龍崗小吳
打印 上一主題 下一主題
收起左側

再來一台DB-01

smallfaifai 發表於 2008-1-28 23:16:33 | 只看該作者
原帖由 minimini 於 2008-1-28 23:01 發表

to the level of doing a business like 3-racing & GPM.......I don't think they will care about what hk guys' opinion lu........they just think of...........overseas' big market & $$ ...........

講番轉頭,最奇怪都係孖星咁耐都出唔齊option o者……

好多兄弟都玩爛好多野啦!
minimini 發表於 2008-1-28 23:22:35 | 只看該作者
原帖由 smallfaifai 於 2008-1-28 23:16 發表

講番轉頭,最奇怪都係孖星咁耐都出唔齊option o者……

好多兄弟都玩爛好多野啦!

yes...... waiting for the "official" graphite composite shock towers & bath tub....... also the blue centre motor mount.......neck become long lu........
smallfaifai 發表於 2008-1-28 23:29:21 | 只看該作者
原帖由 minimini 於 2008-1-28 23:22 發表

yes...... waiting for the "official" graphite composite shock towers & bath tub....... also the blue centre motor mount.......neck become long lu........

如果有藍摩打散熱又係必買……虛榮得很!但係原裝o個件係咪只係鐵?

不過我好懷疑佢會唔會出油壓架……

底就更難……

我都係o個句,最好先出臂碼!
minimini 發表於 2008-1-28 23:34:48 | 只看該作者
原帖由 smallfaifai 於 2008-1-28 23:29 發表

如果有藍摩打散熱又係必買……虛榮得很!但係原裝o個件係咪只係鐵?

底就更難……

我都係o個句,最好先出臂碼

yes......this is a "MUST"........
 樓主| 龍崗小吳 發表於 2008-1-29 22:30:15 | 只看該作者
原帖由 simontam 於 2008-1-28 22:39 發表
龍兄,96T是放不落的,會磨邊,別試!

對耶!雖然想辦法稍微墊高一些,可是後輪的滾差還是掛了!
只好裝上Slipper Clutch set,再換回91T啦!

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
12仔 發表於 2008-1-29 22:54:41 | 只看該作者
原帖由 ftbingobingo 於 2007-11-28 02:28 發表

No, no need to cut servo

好似要cut servo 耳的 , 因為我睇過官方提供的DB01 Manual
假如唔需要Cut就好啦
smallfaifai 發表於 2008-1-31 10:30:58 | 只看該作者
原帖由 12仔 於 2008-1-29 22:54 發表

好似要cut servo 耳的 , 因為我睇過官方提供的DB01 Manual
假如唔需要Cut就好啦

唔駛,一般servo都擺到冇問題
DB01車主
 樓主| 龍崗小吳 發表於 2008-1-31 21:17:55 | 只看該作者
原帖由 smallfaifai 於 2008-1-31 10:30 發表

唔駛,一般servo都擺到冇問題
DB01車主

沒注意到!
小暉師兄!
你也喜歡伍佰喔?
minimini 發表於 2008-2-1 21:50:28 | 只看該作者
原帖由 smallfaifai 於 2008-1-28 23:29 發表

底就更難……

我都係o個句,最好先出臂碼!

I saw it in the magazine before.......
smallfaifai 發表於 2008-2-2 14:21:58 | 只看該作者
原帖由 龍崗小吳 於 2008-1-31 21:17 發表

沒注意到!
小暉師兄!
你也喜歡伍佰喔?

全中!
伍佰老師三月來港開演唱會嘛,我已第一時間買票哦!

不過也是近一兩個月才知道甚麼是「花朵舞」……
smallfaifai 發表於 2008-2-2 14:23:26 | 只看該作者
原帖由 minimini 於 2008-2-1 21:50 發表

I saw it in the magazine before.......

呢件應該係原廠option?會唔會輕身D呢?

我係孖星老闆都一定會出啦,而且一定賣得貴……我估同TA05果件差唔多價!
不過計下計下,如果落足晒option,真係夠出一架501x啦……

go2usie 發表於 2008-2-2 14:24:27 | 只看該作者
i like the king of live ~~~ 伍佰 too~~

smallfaifai~ do u know ...tickets still available ?

which day u bought , 14 or 15 ?
smallfaifai 發表於 2008-2-2 14:30:44 | 只看該作者
原帖由 go2usie 於 2008-2-2 14:24 發表
i like the king of live ~~~ 伍佰 too~~

smallfaifai~ do u know ...tickets still available ?

which day u bought , 14 or 15 ?

我買左14/3, $400飛,仲有飛賣呀!

http://www.hkticketing.com/

你都去睇啦!
 樓主| 龍崗小吳 發表於 2008-2-2 16:52:10 | 只看該作者
原帖由 smallfaifai 於 2008-2-2 14:21 發表

全中!
伍佰老師三月來港開演唱會嘛,我已第一時間買票哦!

不過也是近一兩個月才知道甚麼是「花朵舞」……

喔喔喔喔~~~妳是我的花朵!
花朵舞在台灣很流行喔!
有點像前幾年日本的趴啦趴啦舞!
smallfaifai 發表於 2008-2-3 01:13:26 | 只看該作者
原帖由 龍崗小吳 於 2008-2-2 16:52 發表

喔喔喔喔~~~妳是我的花朵!
花朵舞在台灣很流行喔!
有點像前幾年日本的趴啦趴啦舞!

對呀,也不難哩……
小吳兄有否一起跳喔?

我希望多D香港人識,到時入場一齊跳啦!

minimini 發表於 2008-2-3 23:15:04 | 只看該作者
有冇兄弟知道 DB01 條塑膠珠差.........有冇其他金屬品可替換 ??.......始終覺得 buggy 珠差用金屬比較穩陣.......
smallfaifai 發表於 2008-2-3 23:47:57 | 只看該作者
原帖由 minimini 於 2008-2-3 23:15 發表
有冇兄弟知道 DB01 條塑膠珠差.........有冇其他金屬品可替換 ??.......始終覺得 buggy 珠差用金屬比較穩陣.......

暫時未見到……好似501X都係用膠o既?
有錯請指正……

我淨係知如果pulley爛左換501x的,而501x呢件係比較原裝硬身……
minimini 發表於 2008-2-3 23:55:22 | 只看該作者
原帖由 smallfaifai 於 2008-2-3 23:47 發表

暫時未見到……好似501X都係用膠o既?
有錯請指正……

我淨係知如果pulley爛左換501x的,而501x呢件係比較原裝硬身……

OMG.......個 pulley 我仲以為係一模一樣嘅o添...........咁即係要買定啦......
smallfaifai 發表於 2008-2-4 00:15:21 | 只看該作者
原帖由 minimini 於 2008-2-3 23:55 發表

OMG.......個 pulley 我仲以為係一模一樣嘅o添...........咁即係要買定啦......

我淨係知師兄你架DB01一定好補

http://bbs.rc-evo.com/viewthread.php?tid=70083&extra=page%3D1

你係劏多架定係唔要?
如果係唔要o既話,我有興趣知道你用咩壓電架?

同埋你係咪會換3racing的油壓架?先謝!
minimini 發表於 2008-2-4 00:20:24 | 只看該作者
原帖由 smallfaifai 於 2008-2-4 00:15 發表

我淨係知師兄你架DB01一定好補

http://bbs.rc-evo.com/viewthread.php?tid=70083&extra=page%3D1

你係劏多架定係唔要?
如果係唔要o既話,我有興趣知道你用咩壓電架?

同埋你係咪 ...

遲 d 留意 "我的昆蟲標本" .......