RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 7185|回復: 57
收起左側

[工房推介]TOPRACING最新版本MCTXXR電變

AMAT 發表於 2007-11-24 10:13:09 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
測試中呢隻係香港版本O既MCTXXR,比國內版本更加低熱好用!

香港版本仲有一個月無償保修,同埋免維修運費等等.

同期將會到港O既仲有TOPRACING O既80A同240A版本添!

80A版本夠細隻,好O岩玩白皮豬及黑豬O既朋友,1/18都好O岩用!
240A版本同80A版本一樣咁細隻,好O岩玩23T同玩M車O既朋友使用!
而MCTXXR就係頂級前後波電變,好O岩玩13T或玩DRIFT O既朋友所使用!

TOPRACING香港版本電變,將會由遙控工房獨家代理.所有保修都只會係香港版本獨有呀!

不日到港!
rk2 發表於 2007-11-24 10:22:53 | 顯示全部樓層
我用緊之前果款係 1/18. 覺得都算幾熱. 希望新款有改善.
 樓主| AMAT 發表於 2007-11-24 10:25:02 | 顯示全部樓層

香港版本係最新改良版.

係我地係測試過初辦後同廠果邊大家再傾過,佢地再改良O既最新版本.所以係同一般宜家國內買到O既版本唔同.

發熱量會低好多呢~!^_^
rk2 發表於 2007-11-24 10:29:13 | 顯示全部樓層
sounds good !! thanks for your effort !! benefit to all the brothers here !!
 樓主| AMAT 發表於 2007-11-24 10:31:29 | 顯示全部樓層
原帖由 rk2 於 2007-11-24 10:29 發表
sounds good !! thanks for your effort !! benefit to all the brothers here !!

我都想搵O的好O野返嚟俾大家O既~

工房遲下應該越嚟越多呢類咁O既產品引入~
rk2 發表於 2007-11-24 10:33:33 | 顯示全部樓層
support ! support !
kennily 發表於 2007-11-24 10:37:33 | 顯示全部樓層
希望唔會好貴~~~支持本地開發
 樓主| AMAT 發表於 2007-11-24 10:39:21 | 顯示全部樓層
原帖由 kennily 於 2007-11-24 10:37 發表
希望唔會好貴~~~支持本地開發

唔係本地開發,係國內開發!^_^

支持下國貨~!哈!
pantherjovi 發表於 2007-11-24 10:44:35 | 顯示全部樓層
原帖由 AMAT 於 2007-11-24 10:31 發表

我都想搵O的好O野返嚟俾大家O既~

工房遲下應該越嚟越多呢類咁O既產品引入~

Amat兄有否考慮入無刷,如這種
http://www.rcfans.com/html/200711/n2183.html
 樓主| AMAT 發表於 2007-11-24 10:47:38 | 顯示全部樓層
原帖由 pantherjovi 於 2007-11-24 10:44 發表

Amat兄有否考慮入無刷,如這種
http://www.rcfans.com/html/200711/n2183.html

SPEED PASSION O野唔駛我引入呀?香港代理有得賣啦.......
pantherjovi 發表於 2007-11-24 10:55:21 | 顯示全部樓層
係?真係吾知woo,都係揾下圖,睇下大哥們有否興趣做近似....係呢邊間賣近呀
 樓主| AMAT 發表於 2007-11-24 12:12:25 | 顯示全部樓層
原帖由 pantherjovi 於 2007-11-24 10:55 發表
係?真係吾知woo,都係揾下圖,睇下大哥們有否興趣做近似....係呢邊間賣近呀

1/18車仔月無擦一定有.......哈!

1/10就要睇下喇~!^_^
D1仔 發表於 2007-12-30 21:50:03 | 顯示全部樓層
MCTXXR電變市面上有得賣未ga?
 樓主| AMAT 發表於 2007-12-30 21:52:39 | 顯示全部樓層
原帖由 D1仔 於 2007-12-30 21:50 發表
MCTXXR電變市面上有得賣未ga?

MCTXXR市面上已經有得賣.

KWS鍵全模型專賣~
artlas 發表於 2007-12-31 23:58:50 | 顯示全部樓層

Very unhapy -_-

星期六買今日裝完
試左1餅電10分鐘左右開始突然間停.1-2分鐘後跑返
Check 完發現heatsink不見了
23T
Altas beat 36/72 64pitch

SpidermanRC 發表於 2008-1-1 01:11:22 | 顯示全部樓層
ooooooooooooooo...no
 樓主| AMAT 發表於 2008-1-1 01:46:19 | 顯示全部樓層
原帖由 artlas 於 2007-12-31 23:58 發表
星期六買今日裝完
試左1餅電10分鐘左右開始突然間停.1-2分鐘後跑返
Check 完發現heatsink不見了
23T
Altas beat 36/72 64pitch

MCTXXR?

我唔知BEAT個齒比係乜.......FINAL GEAR RATIO係乜?幾多CELL?
照計甩HEATSINK都唔會有影響喎.....個HEATSINK係最新一代其實已經唔係話必須......

23T冇理由會咁......摩打係咪新?玩咗幾耐?

真係有事你可以攞返嚟俾鋪頭,我星期六返落嚟時同你睇睇.
 樓主| AMAT 發表於 2008-1-1 01:54:25 | 顯示全部樓層
講真MCTXXR已經係最難死.......電流大,有保護.......除非你突然間好大電流衝爆佢....
唔係真係無理由會咁.........

我同廠果邊研究下先.....
artlas 發表於 2008-1-2 12:51:15 | 顯示全部樓層
原帖由 AMAT 於 2008-1-1 01:54 發表
講真MCTXXR已經係最難死.......電流大,有保護.......除非你突然間好大電流衝爆佢....
唔係真係無理由會咁.........

我同廠果邊研究下先.....

Battery: IB3600stick pack 6 cell
Gear Ratio: 72/36 64pitch around 4:1
Motor: Kys 23T New buy at same day
Remaks: I was add muchmore type C cap only

U know 1Jan nite only 11-13C less chance to over heat under 10mins running.
looks stranger.

leeho888 發表於 2008-1-2 14:03:37 | 顯示全部樓層
我用EP4000玩咗20MINS都算幾熱,都冇死.我用5A差電