RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3714|回復: 21
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手買油車一問,想識多D玩車FD

CareyLee 發表於 2006-3-22 12:58:31 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我係玩車新仔,我想問3000蚊以下買唔買到雙星油車,連埋控?要改到最快要幾錢左右?
請各位師兄俾D意見,有咩好介紹既車貼幾副圖我睇下,唔該~___~
WTO 發表於 2006-3-22 13:37:09 | 只看該作者
皮令嘢買部1/8 大蛇960 + MEGA偈.

http://www.mytsn.com/products/desc.asp?prid=4090
fenix 發表於 2006-3-22 13:37:54 | 只看該作者
buy Kyosho FW05T+ la, RTR version only 18xx....
add gas and battery can play.
http://www.kyosho.co.jp/web/prod ... s/fw05t_plus-j.html

樓主| CareyLee 發表於 2006-3-22 13:47:19 | 只看該作者
以上幾位師兄唔該曬sin,但係都唔係好鍾意,有冇D再好D既俾我睇下
WTO 發表於 2006-3-22 13:49:45 | 只看該作者
原帖由 CareyLee 於 2006-3-22 13:47 發表
以上幾位師兄唔該曬sin,但係都唔係好鍾意,有冇D再好D既俾我睇下

再好D乜先 ????? 車殼 , 車架 , 車軨???
 樓主| CareyLee 發表於 2006-3-22 13:57:07 | 只看該作者
車軨,車架,引擎想要最快最好既
WTO 發表於 2006-3-22 14:04:11 | 只看該作者
原帖由 CareyLee 於 2006-3-22 13:57 發表

ENZO .
devilstar 發表於 2006-3-22 23:52:18 | 只看該作者
原帖由 CareyLee 於 2006-3-22 13:57 發表

又要最快最好嘅......三千個大洋都未夠開部偈啦
ppl 發表於 2006-3-23 01:02:33 | 只看該作者

就算現在係最好,過左一陣已經可能唔係,你要最快最好,可能只係一夢或者一個無止境既追求,滿足最重要.

樓主| CareyLee 發表於 2006-3-23 03:30:34 | 只看該作者
有冇高手可以幫我去買車ga?我預3000多D唔過4000,幫幫手,因為怕俾人呃,冇玩過ga
WTO 發表於 2006-3-23 08:45:49 | 只看該作者
原帖由 CareyLee 於 2006-3-23 03:30 發表
有冇高手可以幫我去買車ga?我預3000多D唔過4000,幫幫手,因為怕俾人呃,冇玩過ga

去油麻地廣華街仁安大廈' 萬里模型 ' 買啦. 店主' 黃生 ' 又肯教新人價錢又平.
http://bbs.rc-evo.com/viewthread.php?tid=2592&extra=page%3D2
karhey 發表於 2006-3-23 09:30:45 | 只看該作者
原帖由 CareyLee 於 2006-3-22 12:58 PM 發表
我係玩車新仔,我想問3000蚊以下買唔買到雙星油車,連埋控?要改到最快要幾錢左右?
請各位師兄俾D意見,有咩好介紹既車貼幾副圖我睇下,唔該~___~

Hi Careylee, the latest ** model is

TG10 Mk2  ($1700-1800)
Futaba AM Remote Control Set, 2 servo and 1 receiver ($ 300-400)
Gas Bottle  ($80)
Gas  ($250)
Starter ($100)

I am new to GP car and this car is really fun to assemble and play!

Pics
http://tamiya.com/english/products/44047ferrarif430/index.htm
fenix 發表於 2006-3-23 13:23:02 | 只看該作者

要快要好,4千??買部機都未得啦。而且新玩就玩下d入門級先lor~
車快人唔快都係一樣。
courel500 發表於 2006-3-23 16:04:44 | 只看該作者
原帖由 fenix 於 2006-3-23 13:23 發表

要快要好,4千??買部機都未得啦。而且新玩就玩下d入門級先lor~
車快人唔快都係一樣。

講得好 ! 無理由架車惡過個人 ! 講真 4K 夠比架淨車 $ & 改咋 !

Oakfield 發表於 2006-3-23 16:08:31 | 只看該作者
原帖由 fenix 於 2006-3-23 13:23 發表

車快人唔快都係一樣。

樓主| CareyLee 發表於 2006-3-24 09:41:40 | 只看該作者
原帖由 WTO 於 2006-3-22 13:37 發表

http://www.mytsn.com/products/desc.asp?prid=4090

呢部車邊度有得賣啊?連埋曬一套玩得要幾錢?
仲有FW-05RR KYOSHO呢部要幾錢?

fenix 發表於 2006-3-24 10:00:03 | 只看該作者
原帖由 CareyLee 於 2006-3-24 09:41 發表

呢部車邊度有得賣啊?連埋曬一套玩得要幾錢?
仲有FW-05RR KYOSHO呢部要幾錢?

蛇王x捷一定有,佢都話"皮令嘢"
FW-05RR 2千幾差唔多3千,但係淨車架,乜都無。
加控, servo, engine等等都差唔多8k野埋單。
Panda 發表於 2006-3-24 10:55:00 | 只看該作者
HKD4000??就算遲啲買部蛇仔710RTR(唔駛點改)都唔止呢個數喇,又要老婆靚又要禮金平邊有咁着數呀??
唔通叫你買架
1. Kyosho V-one rrr WC 都3000~3200 , Max 普通偈 2000 , Tx+Rx+2servo 2500 , Rx Battery 150 , HEC pipe set 280 , starter 400 = ???$
2.買架 Kyosho RTR 用你個3千零4千蚊真係有找 , 問題係玩得一兩個禮拜就會嫌 servo 唔夠快副偈唔夠人勁架車唔夠人揪 ................ 無止境.
一步登天,玩最快最好.tune掂副偈都唔係一朝一夕啦!!買架平平哋零件又易揾嘅好過啦(孖星這個嘛.......算把啦不建議).買架05T 好過 , 原装偈又易set,操掂隻手指再遲吓考慮升級或換車都未遲.
Panda 發表於 2006-3-24 11:04:28 | 只看該作者
原帖由 WTO 於 2006-3-22 13:37 發表

咪玩佢啦 , 若果叫佢買埋副 JP 嚇傻佢都似 , 揸唔掂炒咗咪重肉赤 . 新仔初玩慢慢嚟 , 去車場肯虛心去問大把人答你 , 逐步逐步嚟個個初玩都係俾嗰幾支油針考起 .........
sport 發表於 2006-3-25 21:21:06 | 只看該作者
原帖由 CareyLee 於 2006-3-22 12:58 發表

可以試下在二手區徵一些v-one-rrr,fw05rr,二手3pk and servo就平許多