RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2152|回復: 15
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Engine for 1/8 buggy ??

bigben 發表於 2007-8-27 16:25:48 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
any recommendation (better with estimated price) ??
pls.....

STS .28 ??

valklai 發表於 2007-8-27 16:36:18 | 只看該作者
sts28會比較慢
For me I'll choice sts21 green head, it's very fast and price not too high.
師傅東 發表於 2007-8-27 16:39:25 | 只看該作者
OS VZB 21
Panda 發表於 2007-8-27 16:41:39 | 只看該作者
要平同穩定首選 OS VZB - V Spec
 樓主| bigben 發表於 2007-8-27 17:05:12 | 只看該作者
sorry... can you pls state the estimated price with your suggestion....

thank you...

leeho888 發表於 2007-8-27 17:07:44 | 只看該作者
師傅東 發表於 2007-8-27 17:14:13 | 只看該作者
OS VZB 約$1500左右................抵!
Panda兄講嘅OS VZB V Special分兩款......
1)VZB V Special 鎂合金Heatsink............約$26XX
2)VZB V Special AL鋁合金Heatsink...........約$2400
兩款都係base on VZB而modifield出嚟嘅!.........好Q快嘅buggy機器!!
Budget有限就揀普通版VZB啦!都好很快o架嘞!!!
 樓主| bigben 發表於 2007-8-27 17:26:51 | 只看該作者
is there one below $1,200......
師傅東 發表於 2007-8-27 17:38:35 | 只看該作者
$1200連STS綠龍都未必買到喎!
添啲啦!.............
 樓主| bigben 發表於 2007-8-27 17:40:50 | 只看該作者
no money, no buggy.......
how about 1,500 ??
師傅東 發表於 2007-8-27 17:46:13 | 只看該作者
原帖由 bigben 於 2007-8-27 17:40 發表
no money, no buggy.......
how about 1,500 ??

有千五就OS VZB (普通版.....黑機身,藍頂嗰部)
包冇衰!!
Panda 發表於 2007-8-27 19:16:50 | 只看該作者
My OS 21VZ-B VSpec  &  HN X1CR Pro+FT
Panda 發表於 2007-8-27 19:42:15 | 只看該作者
原帖由 師傅東 於 2007-8-27 17:14 發表
OS VZB 約$1500左右................抵!
Panda兄講嘅OS VZB V Special分兩款......
1)VZB V Special 鎂合金Heatsink............約$26XX
2)VZB V Special AL鋁合金Heatsink...........約$2400
...

師傅東兄有小小要更正  :

普通版 : 21VZ-B Vspec     藍頂普通機 , 用來平常操車或多彎無乜直路及場地無三四個連續跳台已非常足夠

改裝版 : OS SPEED 21VZ-B Vspec  黑頂改裝機 , 司筒遮鷄脾架冷濕同藍頂唔同除左 Mod 過之外重係陶瓷啤令

OS SPEED 21VZ-B Vspec 同上好似除左 Heat Sink 係鋁合金之外同黑頂有無分別就真係唔知噃 .................

Modfify 機梗係好喇比賽時直路長或者連續三四個 jump 佢真係一野同你飛得過 , 副藍頂有時飛十次先得一野飛到 .

普通玩藍頂已好足夠有突 , 買得呢副機 ( 藍頂或黑頂都好  ) 排氣管推薦用 HN-2047 或 HN-2062 , 試過包你話正 !!
師傅東 發表於 2007-8-27 19:49:56 | 只看該作者
原帖由 Panda 於 2007-8-27 19:42 發表

師傅東兄有小小要更正  :

普通版 : 21VZ-B Vspec     藍頂普通機 , 用來平常操車或多彎無乜直路及場地無三四個連續跳台已非常足夠

改裝版 : OS SPEED 21VZ-B Vspec  黑頂改裝機 , 司筒遮鷄脾 ...

Panda兄:謝謝更正!一時誤會咗"V Spec"係"OS Speed"!
兩部Speed除咗Heat sink之外就一Q樣!(係67隊長講o架!我都係67一份子,只不過冇玩Truggy一段日子囉!又冇同車友返上去鬥車之嘛!)
Panda 發表於 2007-8-27 19:58:46 | 只看該作者
你係 67 隊員 ?? 我都係喎 ........ 我係熊貓呀 !!  班友仔九月九號响深圳攪左場 Truggy 賽 , 我會幫我個 friend 做啊四 ( Mechinic )
師傅東 發表於 2007-8-27 20:06:47 | 只看該作者
我唔去囉!但有Gary哥同Fire一雞兩味嘛!又有波比哥!仲有對江禮銚兄添!
以上陣容已經夠精彩啦!
(其實我家陣只玩架電buggy咋!)