RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 6930|回復: 34
打印 上一主題 下一主題
收起左側

極貧12仔

byron.C 發表於 2007-8-19 00:06:59 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
年頭買車.............砌衰左
家陣先有資源搞返..........

遲下儲錢買過另一部真正的12仔.......

想買...11t motor ..... 2PL FM.........
anes 發表於 2007-8-19 00:15:45 | 只看該作者
努力,我支持你
courel500 發表於 2007-8-26 21:51:53 | 只看該作者
你都好丫 , 話晒新車落地 , 我 2 手車收咋 , 星期五記住一齊飛返轉先啦 !

啱啱整好晒電子野上車 , 明天出去買摩打齒 / 殼 / 蕉通 !

樓主| byron.C 發表於 2007-8-27 10:14:25 | 只看該作者
其實粒大水喉點駁?

你用無刷motor呀!.....我得23t咋.
doooouglas 發表於 2007-8-27 11:22:07 | 只看該作者
佈線簡潔~
terencelyl7411 發表於 2007-8-27 11:26:17 | 只看該作者

佢都唔係用無刷 得2條 motor線
同埋果粒應該係水塘唔係水喉
courel500 發表於 2007-8-27 11:36:43 | 只看該作者
原帖由 byron.C 於 2007-8-27 10:14 發表
其實粒大水喉點駁?

你用無刷motor呀!.....我得23t咋.

大水喉 ?! 大水塘 ! 直駁電變 ( +/- ) 位 , 我唔係無刷 , 我個 12T 摩打咋 !
 樓主| byron.C 發表於 2007-8-27 21:13:20 | 只看該作者
原帖由 courel500 於 2007-8-27 11:36 發表

大水喉 ?! 大水塘 ! 直駁電變 ( +/- ) 位 , 我唔係無刷 , 我個 12T 摩打咋 !

SEE IT IN FIRDAY....
courel500 發表於 2007-8-30 10:19:56 | 只看該作者
原帖由 doooouglas 於 2007-8-27 11:22 發表
佈線簡潔~

出晒事啦 , 事原係成日以為呢架係 6 cells , 好耐之前架 corally 都係咁佈線 , 整好之後放餅電上去 , 唔啱位 , 頂........ 又要再從新焊過晒 D 線 , 搞到尋晚淨係焊到 2 餅電咋 , 今晚又焊野 , 殼又未噴 , 星期五真係窄窄地 !
doooouglas 發表於 2007-8-30 10:27:56 | 只看該作者
咁真係幾窄喎. 不過先噴左個殼先啦, 焊野....有時可以好快手, 等油乾就冇得快咯
btw, 我都有加緊搞搞我部L3先得
 樓主| byron.C 發表於 2007-8-30 10:31:53 | 只看該作者
原帖由 courel500 於 2007-8-30 10:19 發表

出晒事啦 , 事原係成日以為呢架係 6 cells , 好耐之前架 corally 都係咁佈線 , 整好之後放餅電上去 , 唔啱位 , 頂........ 又要再從新焊過晒 D 線 , 搞到尋晚淨係焊到 2 餅電咋 , 今晚又焊野 , 殼又未噴 ...

我買了你介紹的肉都無電........焊好3餅啦........加埋原身2餅....我有5餅電........
不過 d eastpower 仲係焊唔到.....

全部已準備好.......來吧......星期五
courel500 發表於 2007-8-30 10:40:03 | 只看該作者
原帖由 byron.C 於 2007-8-30 10:31 發表

我買了你介紹的肉都無電........焊好3餅啦........加埋原身2餅....我有5餅電........

唔怪得無左半盒啦 ! 我下午都會去 KWS 買多 2 粒 4200 , 咁我就 5 餅 4200 啦 !
courel500 發表於 2007-8-30 10:41:09 | 只看該作者
原帖由 doooouglas 於 2007-8-30 10:27 發表
咁真係幾窄喎. 不過先噴左個殼先啦, 焊野....有時可以好快手, 等油乾就冇得快咯
btw, 我都有加緊搞搞我部L3先得

係呀 ! 所以我今晚要先噴殼 ! 不過懶 , 一隻色算 !
 樓主| byron.C 發表於 2007-8-30 10:48:31 | 只看該作者
原帖由 courel500 於 2007-8-30 10:41 發表

係呀 ! 所以我今晚要先噴殼 ! 不過懶 , 一隻色算 !

我個係 ps-06 黃色呀!以後 d 殼都用依隻色
courel500 發表於 2007-8-30 10:50:26 | 只看該作者
原帖由 byron.C 於 2007-8-30 10:48 發表

我個係 ps-06 黃色呀!以後 d 殼都用依隻色

以後 .............................
 樓主| byron.C 發表於 2007-8-30 10:56:22 | 只看該作者
原帖由 courel500 於 2007-8-30 10:50 發表

以後 .............................

mb4 truggy and rc12l4 都係用左依隻色.........
我噴唔到你地個 d 拉花禁利害呀!
courel500 發表於 2007-8-31 00:12:33 | 只看該作者
原帖由 byron.C 於 2007-8-30 10:56 發表

mb4 truggy and rc12l4 都係用左依隻色.........
我噴唔到你地個 d 拉花禁利害呀!

哈哈 ! 我都係好求其咁噴左 2 色 !
主要因為開孔開錯左 , 後左少少 !
chiuxxc 發表於 2007-8-31 00:58:00 | 只看該作者
原帖由 byron.C 於 2007-8-30 10:31 發表

请问你两位c hing会去边度玩呢?我香港区去湾仔桥底多
courel500 發表於 2007-8-31 08:38:04 | 只看該作者
原帖由 chiuxxc 於 2007-8-31 00:58 發表

请问你两位c hing会去边度玩呢?我香港区去湾仔桥底多

我地今日會係TWH(大窩口)試車(玩) !
doooouglas 發表於 2007-8-31 14:35:10 | 只看該作者
點解12仔多數都用呢種殼既?
有冇人係用其他殼的?