RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2477|回復: 13
打印 上一主題 下一主題
收起左側

近日小玩具 zx5

owl 發表於 2007-8-18 07:20:56 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
砌咗幾日,架車放電子野d位好窄吓,And脫個殼有點難度........,可以試跑了
rk2 發表於 2007-8-18 09:15:43 | 只看該作者
brushless !   good. But the shell is .......... only 1 color and no decal wow ........
lokei3502 發表於 2007-8-18 09:27:24 | 只看該作者
無刷幾多Turn呀!!!
AlexFiona 發表於 2007-8-18 09:34:23 | 只看該作者
玩無刷重用白插  實溶都有啦
rk2 發表於 2007-8-18 09:46:43 | 只看該作者
agree ,   should change to T plug. it will be better.
AMAT 發表於 2007-8-18 10:37:29 | 只看該作者
呢件邊係小玩具呀.........
karhey 發表於 2007-8-18 12:19:44 | 只看該作者
好明顯係觀點與角度問題...
rk2 發表於 2007-8-18 12:28:40 | 只看該作者
可能樓主平時係抯 1: 1 的.  1: 10 就係 小玩具了.
gibson 發表於 2007-8-18 14:23:13 | 只看該作者
GTB should has a fan, please put it on, otherwise the ESC will be extremely hot!!
stig 發表於 2007-8-18 14:40:47 | 只看該作者
yes....GTB is very hot....not like GTX
anes 發表於 2007-8-18 16:04:20 | 只看該作者
 樓主| owl 發表於 2007-8-18 16:53:07 | 只看該作者
其實我砌天亮都諗吾掂,個風扇係放吾落在麼打&esc上,because個殼太貼頂住,如放則邊都吾得.......,死局!有冇brother指點吓?
金屬藍色殼係接近金屬parts d 色
我平時放狗d雙電池中玩具都用白插,我都想全部轉T插,但次次都係遲d先整!!!
5.5r,Thank之前師兄個setting表,條波記呔full盡雞空轉時會变形(可能呔太薄瓜),吾知頂到幾耐。
另外.......,個車殼係吾洗落扣
kwok 發表於 2007-8-19 15:37:07 | 只看該作者
原帖由 owl 於 2007-8-18 16:53 發表
其實我砌天亮都諗吾掂,個風扇係放吾落在麼打&esc上,because個殼太貼頂住,如放則邊都吾得.......,死局!有冇brother指點吓?
金屬藍色殼係接近金屬parts d 色
我平時放狗d雙電池中玩具都用白插 ...

你呢個問題,解決辦法就係剪殼時,唔好跟車殼邊線剪,要晝底線剪,咁樣車殼裝落車時,會較高身.就唔會頂電變.
 樓主| owl 發表於 2007-8-19 17:03:39 | 只看該作者

回復 #13 kwok 的帖子

Thank you u
我諗到個辦法,二樓板橫放風扇連3racing個架仔,可以吹到個esc一半多少少,應該okay