RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2900|回復: 6
收起左側

小弟有個整殼問題~~~

hangson 發表於 2006-1-2 11:13:12 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我買左個車殼,想加硬佢一d部分
我見D人好似係用砂布加膠水,我想知佢地既正確名稱同埋邊度可以買到~??THX
hkopium 發表於 2006-1-2 13:57:26 | 顯示全部樓層
原帖由 hangson 於 2006-1-2 11:13 發表
我買左個車殼,想加硬佢一d部分
我見D人好似係用砂布加膠水,我想知佢地既正確名稱同埋邊度可以買到~??THX

買 Ride 牌子既 RP-501 護殼腸貼啦, 好正. KWS 有得賣. 唔記得幾錢, 幾草野, 物有所值!

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

AMAT 發表於 2006-1-2 19:41:23 | 顯示全部樓層
果O的叫補殼膠同埋叫膠殼用紗布,係遙控車鋪頭有得賣.

上面果隻都OK,至少唔應用膠水,不過就都會甩出嚟O既.
mikewu 發表於 2006-1-3 17:27:49 | 顯示全部樓層
Can I use "Duck tape" as well?  Kinda like the gray type that you can just tear off with your hands.....?
P1020058 tape.JPG
 樓主| hangson 發表於 2006-1-3 17:33:02 | 顯示全部樓層
THX~[hkopium] and [AMAT]
依~[mikewu]你果個係咩黎ka??
monkichi0210 發表於 2006-1-3 19:01:34 | 顯示全部樓層
原帖由 AMAT 於 2006-1-2 07:41 PM 發表
果O的叫補殼膠同埋叫膠殼用紗布,係遙控車鋪頭有得賣.

上面果隻都OK,至少唔應用膠水,不過就都會甩出嚟O既.

用呢D kelvar膠布當然得(書局有得賣),但無論堅硬程度定耐用程度亦應該不及補殼膠加紗布.......呢一點要好好考慮.....
mikewu 發表於 2006-1-5 09:35:50 | 顯示全部樓層
原帖由 monkichi0210 於 2006-1-3 07:01 PM 發表

用呢D kelvar膠布當然得(書局有得賣),但無論堅硬程度定耐用程度亦應該不及補殼膠加紗布.......呢一點要好好考慮.....

Thanks for your help Mister....