RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 6536|回復: 50
打印 上一主題 下一主題
收起左側

下面個隻貨車要幾錢

4xxxx 發表於 2007-8-9 17:43:17 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我想問下一架下面個隻貨車要幾錢到(淨係間屋個盒)...係咪包齊所有野...洗唔洗加sever同接收...唔該
dl7 發表於 2007-8-9 17:58:56 | 只看該作者
淨係間屋個盒包齊所有野??
Evo露筍 發表於 2007-8-9 18:02:18 | 只看該作者
當然要加server,接收,控,電變(唔買新燈的話)

電變一個 MC330          $3xx
(同樣建議使用,能負荷上落斜煞車及較重貨物,不容易Overheat燒掉)

4頻道 (4Channel)遙控一個約 $6xx
〔以上遙控包括接收及Servo三隻,轉波及左右轉向只需兩隻,剩下一隻Opitional可玩電腳上/落貨櫃〕

scania r470 淨車   $ 13xx

(以上資料o係工房爬文搜集出黎o既)

小dede 發表於 2007-8-9 18:03:57 | 只看該作者

師兄係咪想出車?  不如等埋我 一齊買叫佢平d
 樓主| 4xxxx 發表於 2007-8-9 18:06:33 | 只看該作者
係呀...你又想出咩...我想出架好像棚車今的樣...所以問下大約咩價錢
小dede 發表於 2007-8-9 18:07:49 | 只看該作者
原帖由 4xxxx 於 2007-8-9 18:06 發表
係呀...你又想出咩...我想出架好像棚車今的樣...所以問下大約咩價錢

我本身已經有部 不過心郁想再買

我想出架好像棚車今的樣 <-- le句我唔明
a4b6cheung 發表於 2007-8-9 18:13:26 | 只看該作者
I dont really understand what you are asking for, but I like to try to answer your question as follows:

1. Scania Truck - $1280
2. Semi-Container - around $1350~1400
3. Futaba 4ch remote with 3 servos - around $650
4. Multi function Control Unit (MFC-01) - around $1500 or ESC with reverse mode around $300
5. Electrical retracable supporter - around $320
6. Bearings - around $250~300 la (including semi container)
7. Painting - around $200 and.....

8. Happiness - Priceless

p.s. The price about is just a estimated cost and please correct me if I'm wrong.
鬼谷組 發表於 2007-8-9 18:13:53 | 只看該作者
原帖由 小dede 於 2007-8-9 18:03 發表

師兄係咪想出車?  不如等埋我 一齊買叫佢平d

可以平幾多?
 樓主| 4xxxx 發表於 2007-8-9 18:14:13 | 只看該作者
哦...都無咩野...姐係好像搭棚個d車今...
如果唔要個貨貴...浮係要架拖頭行到要幾多野
小dede 發表於 2007-8-9 18:17:43 | 只看該作者
原帖由 鬼谷組 於 2007-8-9 18:13 發表

可以平幾多?

我諗2盒一齊買可以平100蚊掛
james891031 發表於 2007-8-9 18:18:55 | 只看該作者

回復 #4 小dede 的帖子

平到幾多先?
我想買多部volvo呀
小dede 發表於 2007-8-9 18:20:37 | 只看該作者
原帖由 4xxxx 於 2007-8-9 18:14 發表
哦...都無咩野...姐係好像搭棚個d車今...
如果唔要個貨貴...浮係要架拖頭行到要幾多野

睇你要咩車款

最平果隻1180

要行得玩得

1180 車
680  控
200  啤鈴
1xx  電變
100 噴油

玩得

(以上未計 直電同差機 我假設你有 )
小dede 發表於 2007-8-9 18:21:21 | 只看該作者
原帖由 james891031 於 2007-8-9 18:18 發表
平到幾多先?
我想買多部volvo呀

做咩個個都問平幾多

冇可能平太多啦 諗住平小小當買罐油

你又做咩想買多部丫
 樓主| 4xxxx 發表於 2007-8-9 18:30:39 | 只看該作者
係咪一定要用個d控
小dede 發表於 2007-8-9 18:31:45 | 只看該作者
原帖由 4xxxx 於 2007-8-9 18:30 發表
係咪一定要用個d控

好問題!!

其實唔怕講樣野你聽..

我當初入門玩拖頭..  係用支futaba 2pl黎玩拖頭嫁ja

一樣玩到 只係轉唔到波咁解
 樓主| 4xxxx 發表於 2007-8-9 18:36:25 | 只看該作者
轉波...有得轉波今得意...今有得轉波個d控幾錢到...唔想買今貴...因為用係其它搖控車又唔係今好
小dede 發表於 2007-8-9 18:39:22 | 只看該作者
原帖由 4xxxx 於 2007-8-9 18:36 發表
轉波...有得轉波今得意...今有得轉波個d控幾錢到...唔想買今貴...因為用係其它搖控車又唔係今好

轉到波果d 最平都要6xx嫁啦

其實轉波 冇咩特別 我果陣唔轉波黎玩一樣ok
鬼谷組 發表於 2007-8-9 18:41:17 | 只看該作者
原帖由 james891031 於 2007-8-9 18:18 發表
平到幾多先?
我想買多部volvo呀

VOLVO 都好平$1180
james891031 發表於 2007-8-9 18:42:27 | 只看該作者

回復 #13 小dede 的帖子

係呀,一架volvo拖頭,一架volvo密斗
諗住整4擔長密斗
應該係2架knight hulaer既長度
鬼谷組 發表於 2007-8-9 18:44:43 | 只看該作者
原帖由 james891031 於 2007-8-9 18:42 發表
係呀,一架volvo拖頭,一架volvo密斗
諗住整4擔長密斗
應該係2架knight hulaer既長度

哦!好長喎!之前有位師兄整過!