RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2569|回復: 26
打印 上一主題 下一主題
收起左側

F-350用黑豬好唔好?

Evo露筍 發表於 2007-7-23 13:10:09 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我有多一隻黑豬,打算換落去部F350度........
我使唔使換齒?原裝有冇包埋架?
黑豬係扭力大定係會車速快左?(最怕cup4)
dl7 發表於 2007-7-23 14:44:47 | 只看該作者
O..... you have bought F350?
 樓主| Evo露筍 發表於 2007-7-23 15:05:07 | 只看該作者
買左都幾個月啦~~~
琴晚重新set好晒d diy燈~~
不過set錯左少少而家要用2個電箱.......
dl7 發表於 2007-7-23 15:43:51 | 只看該作者
Wa....
It is really expensive..$2xxx.... right?

I am thinking of CC01 / F150.
 樓主| Evo露筍 發表於 2007-7-23 15:49:28 | 只看該作者
i buy second hand in $2000, but換控改燈加加埋埋都比多左$6-700.......

CC01 HUMMER我都想買,F150 我7,8年前有架兄弟車 - chevy s10......不過賣左lu.......
你係想買像真,right? hummer比較好~~
dl7 發表於 2007-7-23 16:00:57 | 只看該作者
Is that need to painted by myself??
How much is it?

登錄/註冊後可看大圖
 樓主| Evo露筍 發表於 2007-7-23 16:02:58 | 只看該作者
hummer好似都要架應該~~~
F150 or S10 就係透明軟殼~
mikewu 發表於 2007-7-23 16:22:35 | 只看該作者
CC01 = VW, Pajero, Jeep, CRV, MU
TA02 offroad = F150, S10, Hummer

Please check accordingly....
 樓主| Evo露筍 發表於 2007-7-23 16:26:06 | 只看該作者

回復 #8 mikewu 的帖子

oh.......係wor..............記錯晒tim........
dl7 發表於 2007-7-23 16:34:36 | 只看該作者
原帖由 Evo露筍 於 2007-7-23 16:02 發表
hummer好似都要架應該~~~
F150 or S10 就係透明軟殼~

Wa.... really hard to paint it like that.....
 樓主| Evo露筍 發表於 2007-7-23 16:36:00 | 只看該作者
咁我更正下d答案先~
如果想改parjero,cc01係一個好選擇,而且感覺上一定比TA02好爬少少~~
但係問題係parjero個殼出面應該唔會有貨.......
所以我又覺得玩hummer會像真d......只係個chassis冇cc01咁好
dl7 發表於 2007-7-23 16:49:12 | 只看該作者
For Ground Clearance, is that VW higher than F150?

Thank you!
 樓主| Evo露筍 發表於 2007-7-23 16:56:43 | 只看該作者

回復 #12 dl7 的帖子

英文差.......唔識答......
都係留返比mike兄答好d~~
mikewu 發表於 2007-7-23 17:02:19 | 只看該作者
依家CC01/XC我相信除左 Redbull VW 比較易搵之外, 其他都可與不可求啦...
其實如果係跑Rally既話, 我會買F150 因為佢同Hummer同一樣底但個殼輕好多, Hummer 係硬殼, 比較容易 damage, 但正如你所講, 個殼像真D.....  要玩像真既話, 佢(Hummer)又唔及F350.....  
要快既像真 --- F150
要像真 --- F350

Hummer/CC01 VW --- 遊車河算啦....

P.S. 我以上講既車全部都有所以唔係亂up 嫁
 樓主| Evo露筍 發表於 2007-7-23 17:05:27 | 只看該作者

回復 #14 mikewu 的帖子

絕對同意
但係如果我買的話我點都係會買hummer.....因為呢架未有擁有過.....
 樓主| Evo露筍 發表於 2007-7-23 17:05:56 | 只看該作者
但係F350用黑豬好唔好呢?我個問題未有人答到.......
dl7 發表於 2007-7-23 17:09:02 | 只看該作者
Thanks Mike!
Then I think I would pick F150........

Ok.. My Aug07 target!!
 樓主| Evo露筍 發表於 2007-7-23 17:18:23 | 只看該作者

回復 #17 dl7 的帖子

嘩.......又買車喇......
dl7兄有d似我上4-5個月一樣喪買車..........
mikewu 發表於 2007-7-23 17:21:52 | 只看該作者
原帖由 Evo露筍 於 2007-7-23 17:05 發表
絕對同意
但係如果我買的話我點都係會買hummer.....因為呢架未有擁有過.....

哈哈...  Hummer 都幾好玩嫁, 不過飛jump就唔好攪啦因為個 body 好易飛出黎....  
買小見小呀拿, 好買定啦, 我自己都1部NIB, 1部做Display, 1部玩緊, 1部零件車呀......  
mikewu 發表於 2007-7-23 17:23:44 | 只看該作者
原帖由 Evo露筍 於 2007-7-23 17:05 發表
但係F350用黑豬好唔好呢?我個問題未有人答到.......

無話唔得, 只要你 handle 到D速度, 乜 turn 都無問題丫...........