RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 6701|回復: 23
打印 上一主題 下一主題
收起左側

14/07/07(遙控工房株式會社)回歸貨車發燒友聚會交行貨-相片發放

有勇冇謀 發表於 2007-7-15 03:11:49 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
臨尾得到眾多版友支持....多謝多謝
天氣好熱, 但都不比貨車友之心熱....

james891031 發表於 2007-7-15 03:39:09 | 只看該作者
巴士食電嘛?

我平時玩我個車架個BREAK好鬼應
CHOK到好似想掃齒
中遠 發表於 2007-7-15 17:45:51 | 只看該作者
沙田長途。。。
alexppo2002 發表於 2007-7-15 18:05:43 | 只看該作者
你地想毒死人咩。
MAZDA 發表於 2007-7-15 18:54:24 | 只看該作者
昨晚好像駕大陸的高速公路 , 沿途去左唔少休息站.....
smallfaifai 發表於 2007-7-16 02:44:51 | 只看該作者
我都有路過睇……

架消防車簡直係「驚為天人」……

而有勇冇謀兄架MAN就永遠都咁正……相就見得多,真身就第一次見!

好勁呀!
james891031 發表於 2007-7-16 02:49:13 | 只看該作者
點解睇落架野好似斜得咁誇張既?
 樓主| 有勇冇謀 發表於 2007-7-16 09:47:51 | 只看該作者
 樓主| 有勇冇謀 發表於 2007-7-16 09:56:10 | 只看該作者
原帖由 james891031 於 2007-7-16 02:49 發表
點解睇落架野好似斜得咁誇張既?

係喎..日日對住都睇唔到喎.....真神奇....

Doughboy 發表於 2007-7-16 10:36:09 | 只看該作者
期待下一次放車~~

下一次放車前買乜好呢?
kennily 發表於 2007-7-16 13:17:16 | 只看該作者
臨走時係新城市燒sevro呀~~~~鳴鳴鳴
 樓主| 有勇冇謀 發表於 2007-7-16 13:25:04 | 只看該作者

回復 #11 kennily 的帖子

o下 唔係呀....why???
 樓主| 有勇冇謀 發表於 2007-7-16 13:33:21 | 只看該作者
原帖由 smallfaifai 於 2007-7-16 02:44 發表
我都有路過睇……

架消防車簡直係「驚為天人」……

而有勇冇謀兄架MAN就永遠都咁正……相就見得多,真身就第一次見!

好勁呀!

smallfaifai 兄, 當日打聲招呼馬....當時好混亂, 掛住整車....

多謝讚賞...其實重有好多"世外高人" 係貨車世界裡, 小弟都要好好學習
smallfaifai 發表於 2007-7-16 23:43:04 | 只看該作者
原帖由 有勇冇謀 於 2007-7-16 13:33 發表

smallfaifai 兄, 當日打聲招呼馬....當時好混亂, 掛住整車....

多謝讚賞...其實重有好多"世外高人" 係貨車世界裡, 小弟都要好好學習

我有埋o黎影相o架,不過大家掛住整車o者,而我又o係你地差唔多出發先o黎到睇左一陣……
你地出車我就覺得你架MAN真係好靜,不過唔緊要啦,證明你投入嘛
kennily 發表於 2007-7-17 16:35:02 | 只看該作者
唔清楚主因呀~~~~~
一用左3pk 配 HRS接收個sevro就勁hot....終於頂0順死左.....好慘呀~~~~
又要拆野換sevro好煩~~~

原帖由 有勇冇謀 於 2007-7-16 13:25 發表
o下 唔係呀....why???
james891031 發表於 2007-7-17 16:43:00 | 只看該作者
係唔係hrs用3003 servo呀

我都就咁燒過一隻
 樓主| 有勇冇謀 發表於 2007-7-17 16:49:51 | 只看該作者

回復 #15 kennily 的帖子

要用 數碼制式之 sevro
kennily 發表於 2007-7-17 17:32:18 | 只看該作者
呀....咁數碼制式之 sevro貴唔貴呀? 要晒2隻嗎?
thx
james891031 發表於 2007-7-17 17:35:15 | 只看該作者
買番套futaba 6ex啦
我都係因為用3pk燒左個3003先知

一個digital servo最平就係s3050,都要幾百蚊
所以買過套控點都係化算d

我套控買左成$980
orange00 發表於 2007-7-25 01:40:21 | 只看該作者

代友貼相

當日某某經過一攝, 唔知點解咁多.

SCANIA消防車

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

消防車過後係勇兄既城記MAN

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

Doughboy既6x4 SCANIA

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

Chan951130

登錄/註冊後可看大圖

Mazda

登錄/註冊後可看大圖

消防車既哥哥阿余的拖頭改裝部份亦非常強

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

原篤志 兄的郵政車

登錄/註冊後可看大圖

dm9261    8x4密斗個花好靚

登錄/註冊後可看大圖

中港遙控貨運車主席---中遠,果然好有中港feel

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

kwboy 的全黑SCANIA

登錄/註冊後可看大圖

kennily 中途加入

登錄/註冊後可看大圖

再黎幾張團體照,但由於部份貨車要遲黎,所以未能一一盡錄

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

最後有夜景的消防車

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖