RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2820|回復: 8
打印 上一主題 下一主題
收起左側

nt-18 試車后個人意見

rcworld 發表於 2006-3-5 13:54:15 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
engine 好快,會係意科之外。頭2-3缸油漏油,但很奇怪4-5缸油后就沒有漏(3 部車都有同样現象),真的不明白。
原裝standard setting 比較推頭,但尾 toe-in 改小為 2.5度情況有改善。吾用 360 改用 M6 又好啲。還有頭彈弓吾用介子,彈弓位置改變又好啲啲。不過 tie 末試,有機會再試。

整體感覺良好,有玩大車 feel,車速比玩 23T 快,感覺如在玩 8T。個人覺得值回票價。
 樓主| rcworld 發表於 2006-3-5 22:58:55 | 只看該作者
西灣
 樓主| rcworld 發表於 2006-3-6 23:52:23 | 只看該作者
冇呀,直路冇得發揮喎。西灣好似好啲喎。
Lipton 發表於 2006-3-7 13:01:27 | 只看該作者
HELP 請問有冇試頭單/尾珠义 OR 頭珠义/尾珠义 比小小意見 THANKYOU
kennily 發表於 2006-3-7 15:35:05 | 只看該作者
請問係咪一定要買埋個start box先玩得? or? thx
想買但未玩過油車,請指教!!
 樓主| rcworld 發表於 2006-3-7 16:36:17 | 只看該作者
原帖由 Lipton 於 2006-3-7 13:01 發表
HELP 請問有冇試頭單/尾珠义 OR 頭珠义/尾珠义 比小小意見 THANKYOU

sorry, i have'nt got any 頭單/尾珠义. just use the standard setting
 樓主| rcworld 發表於 2006-3-7 16:37:02 | 只看該作者
原帖由 kennily 於 2006-3-7 15:35 發表
請問係咪一定要買埋個start box先玩得? or? thx
想買但未玩過油車,請指教!!

yes, you need a start box to play
kennily 發表於 2006-3-8 10:12:06 | 只看該作者
原帖由 rcworld 於 2006-3-7 16:36 發表

sorry, i have'nt got any 頭單/尾珠义. just use the standard setting

standard setting is good? 車細會唔會太快can not control?
即係買車仲要買埋start box先可玩?聽人講用火咀or手拉唔可以著到呢部車?
同埋start box 可唔可以用埋其他油車?
有冇玩爛野?
咁多問題見諒
 樓主| rcworld 發表於 2006-3-9 00:19:52 | 只看該作者
standard setting is good?----比較推頭
車細會唔會太快can not control?---- no
即係買車仲要買埋start box先可玩?----yes
聽人講用火咀or手拉唔可以著到呢部車?----no 手拉
同埋start box 可唔可以用埋其他油車?----if you use 1/10 start box, then yan play other 油車
有冇玩爛野?----no, xray 出品=有信心