RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3083|回復: 11
收起左側

DF-03 @O@ 4月1號日本發售啦~~~

iCoke 發表於 2006-3-4 15:17:39 | 顯示全部樓層 |閱讀模式
AMAT 發表於 2006-3-4 15:26:21 | 顯示全部樓層
我期待佢出FULL OPTION版~!哈!
hangson 發表於 2006-3-4 18:17:13 | 顯示全部樓層
幾靚仔wor~
貴唔貴呢??
AMAT 發表於 2006-3-4 18:19:19 | 顯示全部樓層
原帖由 hangson 於 2006-3-4 18:17 發表
幾靚仔wor~
貴唔貴呢??

DF02都唔係好貴....DF03都應該唔會貴得去邊O既.....

但....WHERE IS DF01?哈!
 樓主| iCoke 發表於 2006-3-4 20:53:27 | 顯示全部樓層
最衰搵唔到佢內龍係點~好想睇下@@
佢車身好似比02 高左 頭油壓係前比後面裝@@都幾凸別
cash 發表於 2006-3-4 20:54:09 | 顯示全部樓層
DF02 and DF03 any different
AMAT 發表於 2006-3-4 21:36:30 | 顯示全部樓層

登錄/註冊後可看大圖

靚仔~!哈!

PHOTO FROM RC MAGAZINE~!
AMAT 發表於 2006-3-4 21:37:48 | 顯示全部樓層
原帖由 cash 於 2006-3-4 20:54 發表
DF02 and DF03 any different

車架完全唔同先啦....哈!

DF02行軸,DF03行皮帶O既.
minimini 發表於 2006-3-4 22:46:50 | 顯示全部樓層
個頭波箱好 "暴露" bor .........冇殼遮住好似有 d 唔慣.....
txzmxn 發表於 2006-3-4 22:48:07 | 顯示全部樓層
原帖由 AMAT 於 2006-3-4 09:37 PM 發表

DF02都唔係好貴....DF03都應該唔會貴得去邊O既.....
但....WHERE IS DF01?哈!

車架完全唔同先啦....哈!

DF02行軸,DF03行皮帶O既.

哈!! DF-01應是TOPFORCE等用TA-02同底盤的BUGGY (見圖 from TAMIYA USA)
而DF-03仍是行軸(見圖)

以我看,DF-03與DF-02最大的不同是MOTOR的布置DF-03是横置的而DF-02是縱置的,另外從display可見新車的用料會較佳,觀其主軸,上懸臂等都是金屬做的而在df-02度都只是比啲硬膠膠你,另外新車尾擔與底盤是分開而不是一件過 "BEAR" 出來的,這會使原裝車較重,但卻是供改良空間(改炭纖底板),同埋新車的車轆睇落好似大啲!!

可是新車的轉向servo唔知點解擺左去車身後面,總覺得會使轉向無咁直接

以上只是個人見解,如有錯請更正

Dark impact.JPG
AMAT 發表於 2006-3-4 22:52:54 | 顯示全部樓層
原帖由 txzmxn 於 2006-3-4 22:48 發表

哈DF-01應是TOPFORCE等用TA-02同底盤的BUGGY (見圖 from TAMIYA USA)

DF-03仍是行軸(見圖)
以我看,DF-03與DF-02最大的不同是MOTOR的布置DF-03是横置的而DF-02是縱置的,另外從display可見新車的用 ...

係喎~!睇圖時睇錯咗添~!嘿~!
PRiNCe 發表於 2006-3-5 00:38:16 | 顯示全部樓層
原帖由 AMAT 於 2006-3-4 13:36 發表

登錄/註冊後可看大圖

靚仔~!哈!

PHOTO FROM RC MAGAZINE~!

wow! looks very pro and has a 'racing feel' compared with the old DF-02

How much $$$ is it going to be?