RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3326|回復: 15
打印 上一主題 下一主題
收起左側

發光死氣喉~

天照 發表於 2006-3-3 09:03:34 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我公司即將會出O既RC UNDERCAR KIT其中一件ITEM~!

架車跑緊果時可以製造死氣喉閃閃下噴火效果~
Bloodyhell 發表於 2006-3-3 09:28:24 | 只看該作者
ANy photos of how it looks?
 樓主| 天照 發表於 2006-3-3 10:06:22 | 只看該作者
唔記得貼相~!哈!

Ryu 發表於 2006-3-3 10:14:40 | 只看該作者
原帖由 天照 於 2006-3-3 09:03 發表
我公司即將會出O既RC UNDERCAR KIT其中一件ITEM~!

架車跑緊果時可以製造死氣喉閃閃下噴火效果~

你件產品係隨意咁閃 定係每格幾秒就閃一閃 ?

我都 "開發" 緊一件土炮製品 (私人玩樂性質), 唔及你d生意人......
直路唔會閃, 掟灣飄移先會閃

已經齊料, 係未有時間組合
 樓主| 天照 發表於 2006-3-3 10:17:43 | 只看該作者
原帖由 Ryu 於 2006-3-3 10:14 發表

你件產品係隨意咁閃 定係每格幾秒就閃一閃 ?

我都 "開發" 緊一件土炮製品 (私人玩樂性質), 唔及你d生意人......
直路唔會閃, 掟灣飄移先會閃

已經齊料, 係未有時間組合

呢方面就係機密~!哈!唔話你知~!哈哈!
monkichi0210 發表於 2006-3-3 10:17:44 | 只看該作者
sounds great for both amat and ryu's product!!
when will it be launched......keep waiting la!!
 樓主| 天照 發表於 2006-3-3 10:18:11 | 只看該作者
裝咗上車到就係咁樣~!哈!

Ryu 發表於 2006-3-3 10:23:22 | 只看該作者
原帖由 天照 於 2006-3-3 10:17 發表

呢方面就係機密~!哈!唔話你知~!哈哈!

會唔會係你即刻走去搞老細門

老闆老闆, 快d搵埋班 engineer開會, 諗下點閃形d...........最好有幾種閃mode選揀, 當然可以...........做埋噴火效果就最好喇.....................

不過唔好跟我個 "di 晒"喎.....
hahahahaha
kawada 發表於 2006-3-3 10:36:11 | 只看該作者
原帖由 Ryu 於 2006-3-3 10:23 發表

老闆老闆, 快d搵埋班 engineer開會, 諗下點閃形d...........最好有幾種閃mode選揀, 當然可以...........做埋噴火效果就最好喇.....................

不過唔好跟我個  ...

Eeeeeee .. good point wor .. Y dont u design a gas chamber with ignition system that can be ignited as will ..... let me know I will order at least a dozen from u .. kakakkakakkkakkaaaa

Ahahahaaaaa. also with Charge release sound function will be great also .. Nanaanaaa.. i will get my copyright soon .. u think u lar har
 樓主| 天照 發表於 2006-3-3 10:56:26 | 只看該作者
原帖由 Ryu 於 2006-3-3 10:23 發表

不過唔好跟我個  ...

哈,唔怕講,我地宜家暫時唔會亂開發太勁O既MODEL,一則要錢,二則我地都未有真正RC MARKETING,做埋一大堆唔通真係為你地班大帝,做一百幾十套咁大把咩....哈!

但以我地本身有O既資源同PRODUCT,要做閃O既效果,可以比YOKOMO果O的閃得更靚都仲得~
但就要開發一個電子回路嗎!要錢O架!哈!

但亦都多口講多句....我地開發中....嘿....但會一步步嚟~
 樓主| 天照 發表於 2006-3-3 11:04:30 | 只看該作者
我之前都貼過啦~!哈!

我地可以做到比YOKOMO更靚,更SMOOTH O既發光效果.

如果係變色的話呢,更可以做到唔會好似YOKOMO咁一粒粒閃,而係好SMOOTH咁變色添~!

至於點做呢....機密~!我只係漏下口風話俾大家知,好快會有呢O的PRODUCT出現.
到時可能會分幾個階段咁嚟玩....嘿嘿!

我可以話俾大家聽,我地公司係呢方面O既CAR PRODUCT EXPERT~!嘿嘿!

kawada 發表於 2006-3-3 11:35:05 | 只看該作者
Support Support ..
python 發表於 2006-3-3 12:02:45 | 只看該作者
可唔可以感應到短時間內急促的油門變化, 如突然比大油/加速, 死氣喉就閃光, 而且D光持續先慢慢暗, 甘會真D.
 樓主| 天照 發表於 2006-3-3 12:15:21 | 只看該作者
原帖由 python 於 2006-3-3 12:02 發表
可唔可以感應到短時間內急促的油門變化, 如突然比大油/加速, 死氣喉就閃光, 而且D光持續先慢慢暗, 甘會真D.

要做到咁冇話唔得,俾錢之嗎~!哈!電子O野嚟唧~!
python 發表於 2006-3-3 12:42:01 | 只看該作者
I think RC car can go 2 ways, one is tend to racing, anything on board should be related to racing only, the other way can tend to reality.
J 發表於 2006-3-3 13:18:05 | 只看該作者
If so, i will only be buying those realistic RC stuff.