RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1969|回復: 9
打印 上一主題 下一主題
收起左側

求救呀唔識set MFC-02望各師兄出手幫忙

ken8298 發表於 2007-6-19 19:21:57 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我完全唔識set呀
我用futaba attack 4WD控
點打死火燈.點着頭燈.一D都唔明呀
請各師兄指點指點.謝謝
sptong98 發表於 2007-6-20 11:21:02 | 只看該作者
How much your F350 and MFC-02 ar ?
and hope this url can help you !
http://www.tamiyausa.com/product/item.php?product-id=58372
藍毛毛 發表於 2007-6-21 01:58:20 | 只看該作者

你要將右面上下的推捍改回可自動回中的裝置,要到代理買一份回中彈簧的零件裝進那不能回中的位置先可以用到F-350的新燈。
 樓主| ken8298 發表於 2007-6-21 03:33:51 | 只看該作者

回復 #3 藍毛毛 的帖子

多謝藍毛毛賜教.但係代理係邊間呀地址係.......
我set左好耐都唔得 說明書好復雜呀
XrayT2R 發表於 2007-6-21 15:26:37 | 只看該作者

回復 #3 藍毛毛 的帖子

Hey brother, do you know if the MFC-02 can run other than the original motor?
AltezzaMak 發表於 2007-6-21 16:07:08 | 只看該作者
請問用digital servo的接收用唔用到MFC 02架?
藍毛毛 發表於 2007-6-24 00:53:29 | 只看該作者
原帖由 AltezzaMak 於 2007-6-21 16:07 發表
請問用digital servo的接收用唔用到MFC 02架?

noway,要用番skysport的4ch至得。
藍毛毛 發表於 2007-6-24 00:56:29 | 只看該作者
原帖由 ken8298 於 2007-6-21 03:33 發表
多謝藍毛毛賜教.但係代理係邊間呀地址係.......
我set左好耐都唔得 說明書好復雜呀

德昌:那新燈的說明書附頁後try英文的A/B/C的setting。
藍毛毛 發表於 2007-6-24 00:58:04 | 只看該作者
原帖由 XrayT2R 於 2007-6-21 15:26 發表
Hey brother, do you know if the MFC-02 can run other than the original motor?

是用白皮豬=即原廠那motor,如用改良型會燒那電變。
藍毛毛 發表於 2007-6-24 21:21:53 | 只看該作者
原帖由 ken8298 於 2007-6-19 19:21 發表
我完全唔識set呀
我用futaba attack 4WD控
點打死火燈.點着頭燈.一D都唔明呀
請各師兄指點指點.謝謝

各位師兄如果你們想唔玩得咁復雜的電子燈,可用田宮的TLU-01和TLU-02的HOP UP options,用在F-350或拖頭都可,兩份合共$9400日元。