RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 789|回復: 7
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[技術問題] 淘寶的暴力風扇

樓主| h16 發表於 2024-4-29 16:17:05 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我見喺車場有師兄用淘寶的暴力風扇,但我上淘寶搵有啲賣$398,有啲賣$198,請問有冇師兄知道邊一間信得過?謝謝
AMAT 發表於 2024-4-30 08:19:40 | 只看該作者
你係指吹車果啲定係裝係架車入面果啲先?

吹車果啲大把啦,但係好坦白講就簡單吹可以,但實際上係吹得唔太乾淨,最後都係要用毛掃掃先乾淨。
 樓主| h16 發表於 2024-4-30 15:51:18 | 只看該作者
謝謝你的解答,我係指清潔吹車用風扇,我會求其搵一間喺淘寶買
tophand88999 發表於 2024-5-3 08:53:35 | 只看該作者
淘宝有,要自己加電加売加風咀,10萬轉速吹風電機帶控制板,16V的,50人仔。
我改了兩個,非常大風
rk2 發表於 2024-5-3 15:26:44 | 只看該作者
tophand88999 發表於 2024-5-3 08:53
淘宝有,要自己加電加売加風咀,10萬轉速吹風電機帶控制板,16V的,50人仔。
我改了兩個,非常大風 ...

師兄,是否這個東西 :
https://item.taobao.com/item.htm ... .0.0.424837deOQ5SB1
咁樣都有好多野要自己 DIY嗰喎。
tophand88999 發表於 2024-5-4 01:22:55 | 只看該作者
rk2 發表於 2024-5-3 15:26
師兄,是否這個東西 :
https://item.taobao.com/item.htm?_u=t2dmg8j26111&id=739431672579&spm=a1z0k. ...

係呢個,未改DC300V,有改好12V但可用4S的50人仔左右,包括调速的旋扭,自己加個噴咀,係好Q大風,我收出風口20mm左右,皮膚係吹到凹左,有D痛
MNP 發表於 2024-5-4 21:50:31 | 只看該作者
tophand88999 發表於 2024-5-4 01:22
係呢個,未改DC300V,有改好12V但可用4S的50人仔左右,包括调速的旋扭,自己加個噴咀,係好Q大風,我收出 ...

師兄可否發D相出來分享下點改裝同淘寶邊間買謝謝
rk2 發表於 2024-5-5 17:20:05 | 只看該作者
tophand88999 發表於 2024-5-4 01:22
係呢個,未改DC300V,有改好12V但可用4S的50人仔左右,包括调速的旋扭,自己加個噴咀,係好Q大風,我收出 ...

多謝你的回復。https://item.taobao.com/item.htm ... skuId=5124909561397