RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1796|回復: 8
打印 上一主題 下一主題
收起左側

STS D30M

shanfung700 發表於 2007-6-10 13:10:27 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
有冇朋友用緊這台30機?小弟用緊30VG想換Lee隻STS試下...............各位可以分享下Lee款engine嘅用後感給小弟參考下嗎? 謝謝
fenix 發表於 2007-6-10 14:39:04 | 只看該作者
有朋友用過,run 機都幾難難run.....但係run 完之後十分強勁,用係Inferno st 上(engine 120度),比用同廠.28engine(engine 120度) 的inferno,係可以同部buggy一樣咁快...
 樓主| shanfung700 發表於 2007-6-10 19:54:32 | 只看該作者
原帖由 fenix 於 2007-6-10 14:39 發表
有朋友用過,run 機都幾難難run.....但係run 完之後十分強勁,用係Inferno st 上(engine 120度),比用同廠.28engine(engine 120度) 的inferno,係可以同部buggy一樣咁快...

請問你的朋友用了多小缸油先可以温得起副機呢?

之前副OS都用左10缸油就OK咗!
fenix 發表於 2007-6-10 20:53:31 | 只看該作者
約5~8缸,
但係一定要用撻箱run車或者你買係尾蓋撻車果種,因為部機未run in 前手拉係無可能拉得著。
其實你係用係乜車到呢,因為STS有d28 同d30,我自己係用d28係buggy到,用左2年都保持有好表現。
 樓主| shanfung700 發表於 2007-6-10 21:08:19 | 只看該作者
原帖由 fenix 於 2007-6-10 20:53 發表
約5~8缸,
但係一定要用撻箱run車或者你買係尾蓋撻車果種,因為部機未run in 前手拉係無可能拉得著。
其實你係用係乜車到呢,因為STS有d28 同d30,我自己係用d28係buggy到,用左2年都保持有好表現。

D28我都買左裝落部Buggy, 但又係未run-in.......Fenix兄隻28有咩要留意請提一提......你用幾多度油同边隻牌子, 平時天熱時(約30度)部機行到幾多度呀!!!

副D30會裝落沙豬
fenix 發表於 2007-6-10 21:33:47 | 只看該作者
我地用"奧當老"30度油同埋os8號火咀。其實部機無乜野要特別留意,溫度keep住110~130度就ok,如果天氣熱的話,部機110~120度就差唔多。
我自己玩完車我唔落after-run,我用wd40,將piston 攪到最底,將支膠管指到最底落,就係咁玩左2年都未有事。都係一樣啦,run機都係用撻箱咁就快好多。仲有,如果你買到sts 支21批的話就用埋啦,支批十分合用(曲批合共$350。),30機的話你買HN支28批就好好多。
如果30機的話,沙豬用....你最好放係部buggy到run-in左先放返去部沙豬,如果唔係會好麻煩。
下次如果買buggy用的機的話,買sts綠色頂果部 21機,比28機仲要勁,不過要$1250。
 樓主| shanfung700 發表於 2007-6-10 21:54:40 | 只看該作者
原帖由 fenix 於 2007-6-10 21:33 發表
我地用"奧當老"30度油同埋os8號火咀。其實部機無乜野要特別留意,溫度keep住110~130度就ok,如果天氣熱的話,部機110~120度就差唔多。
我自己玩完車我唔落after-run,我用wd40,將piston 攪到最底,將支膠管指 ...

多謝你呀Fenix兄, 好好嘅用後感.............其實我用都係奧當老不過就20度

上次想買副黑龍21機, 不過冇貨又心急先買左副28機, 心急買完咪又係唔得閒溫機................卒之得個"擺"字
fenix 發表於 2007-6-10 22:28:38 | 只看該作者
青龍21好d.......
 樓主| shanfung700 發表於 2007-6-10 22:39:38 | 只看該作者
原帖由 fenix 於 2007-6-10 22:28 發表
青龍21好d.......

Yes, Yes, Yes