RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3356|回復: 3
收起左側

[開箱測試] RC一手掌握 - HOTRC DS-4A遙控器

樓主| AMAT 發表於 2023-1-24 20:50:59 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

玩像真車嘅車友,尤其是慢爬車,好多時除咗玩車之餘,都想同架車拍下VIDEO,又或者一路行山一路玩車。不過以現時嘅遙控車遙控器,好多時都要你用兩隻手先操控得到,又或者要自己改裝先可以勉強單手控得到,咁市場上有冇一個真係可以單手操控到嘅遙控器選擇呢?

HOTRC係上年就推出咗一支名為DS-4A嘅車用遙控器,賣點就係可以用單手遙控到遙控車。咁究竟呢支控係咪真係可以做到單手操控呢?慢爬或像真車改用佢又掂唔掂呢?今次我地就同大家介紹下之餘,又試用一下。

tophand88999 發表於 2023-1-26 01:25:03 | 顯示全部樓層

這個控,如果係左手,同  一控多接收,早就入了。可惜係一控一接收。

有個 LDARC 便宜控,八通的。可以試試,可以 一控五接收
 樓主| AMAT 發表於 2023-1-29 14:13:11 | 顯示全部樓層
tophand88999 發表於 2023-1-26 01:25
這個控,如果係左手,同  一控多接收,早就入了。可惜係一控一接收。

有個 LDARC 便宜控,八通的。可以試 ...

話唔埋受歡迎時,廠商推出高階版本呢~
emax430 發表於 2023-2-14 09:30:09 來自手機 | 顯示全部樓層
Lad rc