RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: juliuskmm
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[車輛專區] 請教Touring 車款的選擇

樓主| juliuskmm 發表於 2022-5-24 14:27:03 | 只看該作者

呢架已經有啦, 啱啱砌咗, 謝謝師兄~
 樓主| juliuskmm 發表於 2022-5-24 14:46:52 | 只看該作者
AMAT 發表於 2022-5-24 11:27
他們說廠給他們的沒問題,不知為何發售版本全部都有問題。

有一些車,是真的給高手去組裝的。

這個有點認同, 因為一直以來都係玩開田宮車的, 以前一直都是, 近期開始玩返都係由田宮開始, 佢嘅說明書真係好清楚, 真係連小朋友都砌得到的 ... 而轉戰其他品牌後, 開始有一點點的挑戰, 就是剛剛砌好的LC Racing PTG-2R, 其實都係一架好車, 底盤用合金同玻璃纖維, 堅固耐用, 前後齒差, 金屬中軸, 全車啤令, 重有好多碳纖件, 重要送埋車殼, 以咁嘅車價真心超值的, 但到砌嗰時則發現書明書啲爆炸圖有啲難睇, 啲圖例有啲標錯, 有時會miss 咗標明邊隻長度嘅螺絲, 啲數有啲會差少少, 要執一執, 有啲件螺絲會扭到撻牙 ... 雖然唔係第一次砌RC, 但相比起田宮的話, 會有一點點的挑戰的...不過只要細心啲睇同試其實都解決到的....佢車架我真心覺得OK的, 只係有啲地方要稍作加工會好啲咁. 砌呢架車真係學到嘢