RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3126|回復: 3
收起左側

雙鷹高級版液壓挖泥車

樓主| AMAT 發表於 2021-4-2 01:11:11 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

認真講,我真係好鬼鍾意挖泥車。

唔知大家有冇睇我地之前YT CHANNEL啲片,講我地點樣將架平價雙鷹挖泥車大改裝。但唔講唔知喎,原來出開平價車嘅雙鷹,出咗架真係好貴嘅挖泥車喎,就係呢條片入面呢架行液壓嘅貴價遙控挖泥車。

型號上嚟講,佢都係同平價果架一樣,都係1/14,都係EC160嚟,都樣係攞正VOLVO LICENSE。但呢架話明貴價版,就梗係唔會同平價一樣啦。除咗行油壓之外,仲係金屬車殼,包晒控(FLYSKY嚟),仲有好多好多其他配件好嘢(自己睇片),重中之重係,仲要係砌好晒,READY TO RUN,喂!正啦!

不過,講得咁正,價錢就梗係唔平啦。淘寶有開售,賣緊講緊係RMB8999。但相比起好多其他牌子,要自己砌自己上色但冇攞LICENSE,呢個價錢真係抵得多啦。
呢架,堅流口水!

sony1983 發表於 2021-4-6 21:35:24 | 顯示全部樓層
 樓主| AMAT 發表於 2021-4-30 09:43:04 | 顯示全部樓層

入手佢地唧絲桿版本,同匯納593比又大咗一個碼~

樓主| AMAT 發表於 2021-5-1 14:05:04 | 顯示全部樓層
電缸版原來雙鷹都出晒一個系列嘅VIDEO,講架車嘅所有維修保養,仲有唔同CH嘅功能等等,方便改裝。

超有心!