RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3269|回復: 9
收起左側

請教 Wild Willy 2 問題

樓主| carlos 發表於 2021-2-16 14:43:09 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
想請問各位啱啱買咗架Wild Willy 2 未買電變同摩打好介紹?

唔該各位
cs1 發表於 2021-2-16 15:44:54 | 顯示全部樓層

原廠雙星以經夠玩,草地或沙灘最有樂趣。

此終係玩樂車。
 樓主| carlos 發表於 2021-2-16 16:29:31 來自手機 | 顯示全部樓層
cs1 發表於 2021-2-16 15:44

此終係玩樂車。

即係連電變同摩打都係用原裝已經夠玩?因為本來想買Hobbywing 60A + 17.5t 摩打,咁請問呢架車要換避震同其他option 件嗎?
 樓主| carlos 發表於 2021-2-16 17:13:12 | 顯示全部樓層
cs1 發表於 2021-2-16 15:44

此終係玩樂車。

唔該師兄先……Thank you
cs1 發表於 2021-2-16 20:45:44 | 顯示全部樓層
carlos 發表於 2021-2-16 16:29
即係連電變同摩打都係用原裝已經夠玩?因為本來想買Hobbywing 60A + 17.5t 摩打,咁請問呢架車要換避震同 ...

全車例牌換金屬啤呤,避震可以改升級用油壓。
 樓主| carlos 發表於 2021-2-16 22:29:42 | 顯示全部樓層
cs1 發表於 2021-2-16 20:45
全車例牌換金屬啤呤,避震可以改升級用油壓。

請問係咪可以買雙星油壓(藍色嗰隻)不過唔知依家仲係咪有得賣?因為有7年幾無玩車~依家真係咩都唔同曬~要學過曬!所以好似識啲又唔識啲咁,多謝提點!
masterlai 發表於 2021-2-17 09:48:21 | 顯示全部樓層
此車除了外觀,其餘改裝上的著墨皆為多餘..
並不會因為改了雙星油壓就不會翻車
如果常涉水、跑濕泥、跑長草區,那麼連滾珠BEARING都不要換
直接用原廠的銅套或塑膠BEARING(較防水)
 樓主| carlos 發表於 2021-2-17 17:22:42 | 顯示全部樓層
masterlai 發表於 2021-2-17 09:48
此車除了外觀,其餘改裝上的著墨皆為多餘..
並不會因為改了雙星油壓就不會翻車
如果常涉水、跑濕泥、跑長 ...

師兄:清楚…唔該曬!即係全原裝就得!多謝!
masterlai 發表於 2021-2-17 23:32:48 來自手機 | 顯示全部樓層
早期willy趣味比賽, 很多車主會在前方綁上一顆540馬達抑制本車一直翹輪難以控制的問題, 如果你真的打算用這個車來當off road用, 可以先朝增加前方配重的方式著手, 例如在車殼內側黏上鉛塊之類的..
 樓主| carlos 發表於 2021-2-17 23:54:38 | 顯示全部樓層
masterlai 發表於 2021-2-17 23:32
早期willy趣味比賽, 很多車主會在前方綁上一顆540馬達抑制本車一直翹輪難以控制的問題, 如果你真的打算用 ...

師兄:我應該唔會咁做了……因為只係想有反玩車嘅感覺!我只係打算玩樂性質!因為可以同個囡一齊玩車!
先撰擇玩反呢啲先……如果仲有興趣先諗其他車玩……例如1/10 M 車,貨櫃,1/10 4WD buggy ,先感謝師兄回覆