RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3464|回復: 2
收起左側

[開箱報告]開箱+設定+講解 - Serpent X20Mini 4WD/2WD兩玩M車架

樓主| AMAT 發表於 2021-1-10 13:22:27 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
今年2021年年頭,應該算係最吸引嘅,相信應該係Serpent X20Mini。除咗車架配料非常好,車架設計到可以2WD同4WD都設定到,相信都應該係第一款M車真正做到。

但係,咁好玩嘅車,先唔講價錢,但呢架車其實只係適合一啲有經驗嘅遙控車玩家,並唔適合入門玩家入手。

點解我會咁講呢?架車又好係邊,問題係邊呢?大家記得唔好錯過呢個VIDEO講解。

rk2 發表於 2021-1-11 10:09:36 | 顯示全部樓層
Serpent  是油車起家,所以將其油車調節 camber及 toe in/out 結構移植過來。
 樓主| AMAT 發表於 2021-1-11 12:36:02 | 顯示全部樓層
rk2 發表於 2021-1-11 10:09
Serpent  是油車起家,所以將其油車調節 camber及 toe in/out 結構移植過來。

你可以咁講,但亦可以話唔係咁解。
因為佢地都出過用一般懸掛臂嘅車。

我諗更多係因為AWESOMATIX嘅成功,令波子擔嘅車又出返嚟。
因為之前出係真係唔太成功,好幾間都逼住出返普通臂。

不過呢架X20M,係M車都用到波子擔,對唔少新手入或入門玩家嚟講,係有難度。
至少都去到中階至高階先會HANDLE得掂。