RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: sunnyshao007
打印 上一主題 下一主題
收起左側

邊樣好....

stanley_wwy 發表於 2007-6-1 22:41:53 | 只看該作者

回復 #19 Panda 的帖子

panda 兄....試車未呀?

記住分享吓呀
Panda 發表於 2007-6-1 23:13:21 | 只看該作者
原帖由 stanley_wwy 於 2007-6-1 22:41 發表
panda 兄....試車未呀?

記住分享吓呀

重等緊佢 4 條 Spring Steel 萬向 , 真係好貴成 2xx ( 一條喎 )
同埋土炮嘅 Option 好似 3 Racing & SHOOTER'S 等 ( 平好多喎 ) 如金屬六角 炭纖電池板 , 查實架車真係無乜嘢要改唔駛換陶瓷啤令原裝車砌起已經暢順無比 , 順帶一提各郁動部件虛位極少又無乜咀力喎 ( 同而家玩緊架 MTX4真係好大分別 ) 真係不得不佩服 HUDY 嘅造工 ; 真係要再換嘢嘅頂多都係部份鈦鑼絲
Panda 發表於 2007-6-1 23:16:37 | 只看該作者
原帖由 sunnyshao007 於 2007-6-1 22:36 發表
panda哥買左nt1.........
買車送certificate..............

你都可以擁有o架 :lol
stanley_wwy 發表於 2007-6-2 00:23:49 | 只看該作者

回復 #22 Panda 的帖子

嘩.....二百幾一條狗骨......四條咪成千銀?...............spring steel.......係咪真係咁巴閉? 除左新奇.....好係邊度呢?

panda兄....你會唔會改頭單呢?

呀......同埋架車有冇地方要補强呢? 好似冇咩補强parts.....得塊graphite bumper mount.....

panda兄....架車買咗幾$$, 邊度買? 我見萬x賣$3150.......
 樓主| sunnyshao007 發表於 2007-6-2 00:31:07 | 只看該作者
原帖由 Panda 於 2007-6-1 23:16 發表

你都可以擁有o架

我都係鐘意kyosho車多d~
等我買左架v-one rrr,
操好左手車之後先算啦!!!
stanley_wwy 發表於 2007-6-2 00:47:51 | 只看該作者

回復 #25 sunnyshao007 的帖子

至少唔駛用一千蚊買狗骨........
Panda 發表於 2007-6-2 00:55:11 | 只看該作者
原帖由 stanley_wwy 於 2007-6-2 00:23 發表
嘩.....二百幾一條狗骨......四條咪成千銀?...............spring steel.......係咪真係咁巴閉? 除左新奇.....好係邊度呢?

panda兄....你會唔會改頭單呢?

呀......同埋架車有冇地方要補强呢? 好似冇咩 ... 得塊graphite bumper mount.....

panda兄....架車買咗幾$$, 邊度買? 我見萬x賣$3150.......

Spring Steel 係 HUDY 獨門秘方超硬淨真係未鬈過 , 以前玩蛇响 ACO 直路尾射埋鐵網頂多係飛出嚟執得番又用得唔見咗焗住出 KWS 買好鬼貴 . ( 不過當年 HUDY 未有幫蛇做萬向淨係得狗骨已經知係好嘢嚟 )

塊graphite bumper mount 可買可唔買虛榮嘢嚟無乜實質大作用 ............

價錢幾乎間間標價一樣 , 呢度唔方便講你都係揾番相熟舖頭喇 ( 各位請不要 PM 問我因為唔想影响 KWS 舖頭生意以免引起無謂爭抝祈為見諒 SORRY !!!!!!!!! )
 樓主| sunnyshao007 發表於 2007-6-2 10:14:58 | 只看該作者
原帖由 Panda 於 2007-6-2 00:55 發表

Spring Steel 係 HUDY 獨門秘方超硬淨真係未鬈過 , 以前玩蛇响 ACO 直路尾射埋鐵網頂多係飛出嚟執得番又用得唔見咗焗住出 KWS 買好鬼貴 . ( 不過當年 HUDY 未有幫蛇做萬向淨係得狗骨已經知 ...

咁堅..............
 樓主| sunnyshao007 發表於 2007-6-2 10:19:12 | 只看該作者
原帖由 stanley_wwy 於 2007-6-2 00:47 發表
至少唔駛用一千蚊買狗骨........

冇錯~
kyosho始終d parts係kws係多過x-ray,
件平過佢!!!
但係x-ray貴得來真係勁(parts)!!!
相信x-ray有一日會超越kyosho~
stanley_wwy 發表於 2007-6-2 13:52:53 | 只看該作者

回復 #29 sunnyshao007 的帖子

冇話超越唔超越o既......

人人買車有唔同考慮, 一d要parts 易搵 (我係呢隻), 一d要parts 平, 一d買架最多人玩o既因為係車場借parts都易d....一d係都要買world champ用果架.......等等...

架車好唔好同賣唔賣得又冇咩直接關係o既......

銷量可以客觀睇倒.....車o既quality.....好主觀o既....
TODA 發表於 2007-6-2 15:55:03 | 只看該作者
原帖由 sunnyshao007 於 2007-6-2 10:19 發表

冇錯~
kyosho始終d parts係kws係多過x-ray,
件平過佢!!!
但係x-ray貴得來真係勁(parts)!!!
相信x-ray有一日會超越kyosho~

唔計 parts 錢 x-ray 已經超越左 kyosho 好多啦

kyosho 紅只係因為佢多元化

代理 backup 好,定期有賽事

講車...呢家黎講係最尾
stanley_wwy 發表於 2007-6-2 18:03:11 | 只看該作者

回復 #31 TODA 的帖子

依....架車貴好多架咩?

唔係都係三千幾咋咩?

rrr 之前都要呢個價啦....
TODA 發表於 2007-6-2 18:41:44 | 只看該作者
原帖由 stanley_wwy 於 2007-6-2 18:03 發表
依....架車貴好多架咩?

唔係都係三千幾咋咩?

rrr 之前都要呢個價啦....

我講緊 parts 錢呀..

RRR 洗唔洗成千銀 4 條萬向丫?
stanley_wwy 發表於 2007-6-2 20:14:52 | 只看該作者

回復 #33 TODA 的帖子

哦....misunderstood 咗添....

係囉......架nt1 真係幾吸引......不過d parts 真係貴倒呢........

過彎都要早d收....驚撞....哈哈.....
Panda 發表於 2007-6-12 22:00:11 | 只看該作者
今日買咗淨係頭狗骨一對 " 很 " 貴
stanley_wwy 發表於 2007-6-13 00:21:36 | 只看該作者

回復 #35 Panda 的帖子

嘩.....真係258一條呀?

不過架車好似都跌咗一支狗骨o既價錢lu.......

架車都好似好低買....不過d parts 真係貴.....不過做功好.......無計

Panda 發表於 2007-6-13 00:40:24 | 只看該作者
原帖由 stanley_wwy 於 2007-6-13 00:21 發表
嘩.....真係258一條呀?

不過架車好似都跌咗一支狗骨o既價錢lu.......

架車都好似好低買....不過d parts 真係貴.....不過做功好.......無計

食得咸魚抵得渴呀 ................ 預咗
explorer888 發表於 2007-6-13 10:11:17 | 只看該作者
any chance will issue metal oil damper as an option for NT1?
RCwing 發表於 2007-6-13 14:02:08 | 只看該作者
我都買左件option..   multi diff
回答 發表於 2007-6-13 20:33:20 | 只看該作者
頭狗骨一對 258, front one-way 369, da majon