RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3458|回復: 28
打印 上一主題 下一主題
收起左側

想買 GP Buggy

大頭妹 發表於 2007-5-28 12:03:06 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
有乜好推界?

我想要 d 多零件同埋硬淨 d 無咁易爛既

同埋唔知咩價位呢?
Panda 發表於 2007-5-28 12:16:01 | 只看該作者
HN X1CR Factory Team $33XX
 樓主| 大頭妹 發表於 2007-5-28 12:17:01 | 只看該作者
係點既樣架?

我鐘意 d Buggy 係類似 inferno 咁上下樣個 d
Panda 發表於 2007-5-28 12:23:47 | 只看該作者
max 發表於 2007-5-28 13:03:02 | 只看該作者
原帖由 大頭妹 於 2007-5-28 12:03 發表
有乜好推界?

我想要 d 多零件同埋硬淨 d 無咁易爛既

同埋唔知咩價位呢?

nb16啦! 講笑,京商7.5sport2.  .. TEAM LOSI8ight..  MP777.. Sirio09for1/16..等等
 樓主| 大頭妹 發表於 2007-5-28 13:04:05 | 只看該作者
Mp777  

同奸商 7.5 sport 2

以上兩架係未連機器賣架?約幾錢左右??
 樓主| 大頭妹 發表於 2007-5-28 13:08:41 | 只看該作者
零件可以共用嗎??

係味抄到一模一樣?
max 發表於 2007-5-28 13:09:30 | 只看該作者
原帖由 大頭妹 於 2007-5-28 13:04 發表
Mp777  

同奸商 7.5 sport 2

以上兩架係未連機器賣架?約幾錢左右??

我玩過7.5係連機器,即是RTR,入電入油玩得,但777我末玩過太貴凈車4字頭,自己砌,新手不合,只是個人意見
 樓主| 大頭妹 發表於 2007-5-28 13:12:52 | 只看該作者
原帖由 RedWolf 於 2007-5-28 13:09 發表

MP777 kit only ,  no engine , no radio.

MP7.5 US sport RTR 新過sport2
http://www.kyosho.com/eng/produc ... l?product_id=100411

呢部賣幾錢左右呀??
係咪連 28 級機器架??
多唔多 parts 配呢?
 樓主| 大頭妹 發表於 2007-5-28 13:13:33 | 只看該作者
原帖由 RedWolf 於 2007-5-28 13:10 發表

咁都幾好喎,邊度有得賣呢?同埋大約幾錢??連唔連偈??
 樓主| 大頭妹 發表於 2007-5-28 13:24:06 | 只看該作者
原帖由 RedWolf 於 2007-5-28 13:19 發表

2千幾 , 28偈 , 全車鋼齒支控係Sanwa MX3.

kyosho parts 少擔心啦

即係呢部台灣車連偈連控 RTR 賣 3000 蚊左右

如果爛左 Parts 既話就可以流用京商 Part ?

咁都幾好喎!邊間有得賣呢?
 樓主| 大頭妹 發表於 2007-5-28 13:27:50 | 只看該作者
咁2千幾係咩野版? 台仔定祖國版?
Panda 發表於 2007-5-28 13:41:57 | 只看該作者
原帖由 大頭妹 於 2007-5-28 13:27 發表
咁2千幾係咩野版? 台仔定祖國版?

HN Made in Taiwan
Timothypychan 發表於 2007-5-28 14:01:25 | 只看該作者
原帖由 大頭妹 於 2007-5-28 13:24 發表

即係呢部台灣車連偈連控 RTR 賣 3000 蚊左右

如果爛左 Parts 既話就可以流用京商 Part ?

咁都幾好喎!邊間有得賣呢?

京商BUGGY D PARTS, 唔可以百分百共用係HN. 玩HN 用HN PARTS, 11/F 有齊,  玩京商用京商 PARTS, 鴻星有齊.
Timothypychan 發表於 2007-5-28 14:02:37 | 只看該作者
仲有新京商 7.5 US SPORT 係21機, 唔係28機.
Timothypychan 發表於 2007-5-28 14:08:40 | 只看該作者
<P>最新係US SPORT MKIII </P>
<P>&nbsp;</P>
<P>Pre painted body</P>
<P>&nbsp;- 10-spoke Gun Metal Wheels </P>
<P>- Gun metal Wing </P>
<P>- Closed type Packaging (new design)&nbsp;</P>
<P>- Transmitter KT-3HS (Frame rate 14msec) high response type </P>
<P>- Servos KS-302DS x 2 (digital type) </P>
<P>- Muffler IG004 (same type as Inferno US Sports) </P>
<P>- Pressed Clutch Bell </P>
<P>- Includes Wheel Wrench (fuel bottle and glow starter are not included)</P>

fenix 發表於 2007-5-28 14:12:11 | 只看該作者
樓主真係有心長玩的話,買HN出的buggy,有rtr版但係用料比pro版差d。
RTR 同 PRO 版差唔多價錢,買PRO 版再比多12XX買部STS 21青龍,一定會滿足到你。

樓主| 大頭妹 發表於 2007-5-28 14:19:42 | 只看該作者
咁 kyosho RTR  祖國造同
HN 出既老番奸商,邊部係 物有所值 d   ( RTR 唔係 Pro 版 )
Timothypychan 發表於 2007-5-28 14:20:00 | 只看該作者
原帖由 RedWolf 於 2007-5-28 14:18 發表

呢架US sport MKIII 即係 舊版SPORT2  , 膠spur gear , 鑄鋁ring gear , 雞控.

RTR係咁上下
fenix 發表於 2007-5-28 14:28:09 | 只看該作者
原帖由 大頭妹 於 2007-5-28 14:19 發表
咁 kyosho RTR  祖國造同
HN 出既老番奸商,邊部係 物有所值 d   ( RTR 唔係 Pro 版 )

如果你只用rtr engine,kyosho inferno 7.5 US SPORT 一定會令你滿意。
但係如果你要改ENGINE的話,那就100%唔好買京商,因為你要比起碼500幾來買料改。