RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: batcat
收起左側

[玩家分享] 平,快,狠 鴻諾 X3GT 改裝札記 (IGT8)。 ((Dec 18, 19))

樓主| batcat 發表於 2019-12-15 02:56:01 | 顯示全部樓層

12月18日晚,八時JV,戰火再燃。
歡迎同樂。

除了鴻諾,Xray,天師,蛇仔外,HB極可能出征!
聞說HB戰力極高,,,
又聽聞,車主频頻練兵。。。又再腥風了!

樓主| batcat 發表於 2019-12-15 19:52:12 | 顯示全部樓層
HB羅漢現真身.  聞說HB 身輕, 好灣, 夠爆.
 樓主| batcat 發表於 2019-12-15 19:59:06 | 顯示全部樓層

玩8仔的後遺症, 手腕又開始痛啦.
冇辦法啦,都要拆資喺淘寶運隻電批返嚟用.
相比玩孖星, 就好比幼稚園與大學之分. 不論你擁有那一牌子,全部都難艱服侍好多, 感覺上就好似十幾年前第一次玩x ray一樣, 上螺絲上到你眼水都標埋.

樓主| batcat 發表於 2019-12-18 11:20:15 | 顯示全部樓層
分享.....set 車必備, 搵咗好耐都見唔到條街有GT8 set車架賣.  最後...

HK Hand made 好波!
Send message 畀佢,佢老人家二話不說,馬上幫我開工.  一個禮拜後我就收到   4mm厚cabon set車碟, woo當然係價靚,料足,有質數!埋單超值!

樓主| batcat 發表於 2019-12-19 00:28:47 | 顯示全部樓層

今日非常之震撼,一共十架GT8風馳電掣. 互有追撞,非常之過穩,開心.  除咗一位車手不幸燒咗電變之外,其他所有車(縱使經過碰撞之後)都可以全身而退, 受傷嘅都係一啲好輕微好輕微嘅傷!
- 友人話, 呢世人買咗咁多車,鴻諾真係冇買錯,好車!-

我贊同!
 樓主| batcat 發表於 2019-12-19 01:35:20 | 顯示全部樓層

上次我亦都好不幸在行駛途中,電子變速自動銷毀。。。翌日便去廣華極速入番隻HW XR8 Plus.

依照原廠設定下,沒有更改任何電子程式,配合2650及九筒(電容)下, 今日發揮超級精彩,完全應付得綽綽有餘。

別外經驗分享。。。。
外置電容對於玩14.8V來說,是非常之緊要。不單油門回腳快咗,彈爆力也有所提升。九筒不在乎平貴,必定要有,但也不能過多及過大。

vcslll 發表於 2020-1-6 20:42:53 | 顯示全部樓層
各位師兄,尼緊星期三有冇局呀?
tkwcrash 發表於 2020-1-8 01:31:53 | 顯示全部樓層
vcslll 發表於 2020-1-6 20:42
各位師兄,尼緊星期三有冇局呀?

應該星期四
pdaman 發表於 2020-1-8 13:09:57 | 顯示全部樓層
想請教一下師兄們,我都有興趣想玩,有玩開1/10電車,1/8電個電變同摩打要唔要用有感摩打同電變?電變要唔要有turbo?
vcslll 發表於 2020-1-9 23:06:21 | 顯示全部樓層
今晚可能晏去(2115 到)淨系見到條蛇!
我是中國人 發表於 2020-2-13 21:29:52 | 顯示全部樓層
我都想join 你地呀!
kamwai 發表於 2020-5-6 20:31:29 來自手機 | 顯示全部樓層
請問幾時會有局?
tkwcrash 發表於 2020-5-9 17:54:15 | 顯示全部樓層
kamwai 發表於 2020-5-6 20:31
請問幾時會有局?

星期三玩左,睇睇下星期邊日得,又或者上Facebook加群組等佢地出玩車post

自行加佢地FB群: 1:8 GT & OnRoad, EP & GP, Rc racing car in HongKong
MNP 發表於 2020-5-13 23:26:46 | 顯示全部樓層
batcat 發表於 2019-12-19 01:35
上次我亦都好不幸在行駛途中,電子變速自動銷毀。。。翌日便去廣華極速入番隻HW XR8 Plus.

依照原廠設定 ...

師兄請問九筒容用幾V同幾UF ?
 樓主| batcat 發表於 2020-5-21 00:11:02 | 顯示全部樓層
MNP 發表於 2020-5-13 23:26
師兄請問九筒容用幾V同幾UF ?

可以考慮用 20V 3300uf 以下
MNP 發表於 2020-5-23 03:06:15 | 顯示全部樓層
batcat 發表於 2020-5-21 00:11
可以考慮用 20V 3300uf 以下

Thx