RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4337|回復: 4
收起左側

新手買了Tamiya 1850L

樓主| simontam 發表於 2018-12-6 14:00:06 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
未玩過轉波貨車, 如果用戶Futaba 4PV, 轉波及玩燈 會唔會好唔就手,? 還是用6L sport這種棍波比較適合?
另外貨車加燈原裝是否得一個款?
thank you

snowsenki 發表於 2018-12-6 14:30:59 | 顯示全部樓層
係好煩。。。
用返4Ch棍好D...
AMAT 發表於 2018-12-6 15:42:15 | 顯示全部樓層
想用槍控玩晒貨櫃車FUNCTION,可以考慮買FLYSKY O既GT5嚟用。

佢個CH4要嚟控三個波最方便。啱啱好一啪個位就係三段嚟。

https://detail.tmall.com/item.ht ... abrauLMC&abbucket=9

燈未試,但亦都唔會難,因為有成六個CHANNEL俾你搞。
AMAT 發表於 2018-12-6 15:48:17 | 顯示全部樓層

呢個VIDEO講解每個CHANNEL點用,其實對應該拖頭上面啲FUNCTION便可。

但當然,拖頭原裝燈個思考方法係跟FUTABA支好舊6CH控嚟做,係要多啲思考先搞得掂,但唔代表搞唔掂。
但轉波一定冇問題。
AMAT 發表於 2018-12-6 15:55:38 | 顯示全部樓層
貨車燈因為有燈有發聲,要咁齊就真係用返田宮。但好似都唔多有得賣......

但如果純燈之類,就好多牌子都有。GT POWER, OB1等等。