RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5408|回復: 10
收起左側

1/6 Tank 真係太正! 不過又有幾多人有地方安置呢?!

樓主| fyin 發表於 2018-11-19 15:14:21 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
1/6 Tank 真係太正! 不過又有幾多人有地方安置呢?!

pecky38 發表於 2018-11-20 13:24:30 | 顯示全部樓層
Following here maybe you can find a new 1/6 tank building series coming very soon!
https://www.youtube.com/watch?v=xgnsh4lHiEs
ROVER123 發表於 2018-11-20 13:45:39 | 顯示全部樓層
...可惜大部分都用鋁合金外型,欠真實感
pecky38 發表於 2018-11-20 14:01:33 | 顯示全部樓層
ROVER123 發表於 2018-11-20 13:45
...可惜大部分都用鋁合金外型,欠真實感

正如出名的 RCSparks Studio 版主話佢部新1/6 tank啲friends叫佢上油都唔想上住。萬萬聲又大部萬一上得唔好想轉都幾系野!
https://www.youtube.com/channel/UCxcjVHL-2o3D6Q9esu05a1Q

又可以睇下 Armortek TankFest 2017 就多啲上左油可以滿足下對眼!好多都用上幾年時間去 build!
https://www.youtube.com/watch?v=0elT-VyPN7I

Jagdtiger1944 發表於 2019-1-12 13:49:24 | 顯示全部樓層

我有部Armortek Tiger I未砌過..  因我未解決到點行出門口 (村屋路窄有上落級) , 及玩玩下中途有問題唔行點樣拖返屋企....  
RCSparks Studio果部是Elefant tank destroyer...  史實果個時期車一定要做防磁紋在表面, 要用畢地或造形補土工程大 , 唔係玩開二戰坦克模型既好難做... 全套6萬每個工序冇得求求其其,要睇好多資料搜集否則曬左套車
sony1983 發表於 2019-8-1 00:44:47 | 顯示全部樓層
Jagdtiger1944 發表於 2019-1-12 13:49
我有部Armortek Tiger I未砌過..  因我未解決到點行出門口 (村屋路窄有上落級) , 及玩玩下中途有問題唔行點 ...

scale 1/6???

tiger1 發表於 2019-8-1 08:06:29 來自手機 | 顯示全部樓層
Jagdtiger1944 發表於 2019-1-12 13:49
我有部Armortek Tiger I未砌過..  因我未解決到點行出門口 (村屋路窄有上落級) , 及玩玩下中途有問題唔行點 ...

我部1:10 tiger 1 做防磁紋都做到好辛苦,用咗九晚!每晚一部份,每晚兩粒鐘,有D似返工⋯⋯ 不過洗濕咗個頭買咗,買就易,只係畀錢,收到放在家 1:10都好大,要賣都要有緣人
tiger1 發表於 2019-8-1 08:08:10 來自手機 | 顯示全部樓層
1:6 就真係住外國、有大車房先至得
pecky38 發表於 2019-8-1 12:45:59 | 顯示全部樓層
tiger1 發表於 2019-8-1 08:08
1:6 就真係住外國、有大車房先至得

租個迷你倉味得囉,連老婆都唔知!
tiger1 發表於 2019-8-1 15:34:41 來自手機 | 顯示全部樓層
pecky38 發表於 2019-8-1 12:45
租個迷你倉味得囉,連老婆都唔知!

你有所不知

唔砌就係迷你倉都夠殺

重點係,1:6 一砌起成型之後,一部250磅以上嘅模型日常保養同真車只有好少差別
ROVER123 發表於 2019-8-2 12:16:22 | 顯示全部樓層
講真又重又大部,只有鄉村式有車房先得!不過自已較喜歡仿真RC好玩過引!如下:

https://www.youtube.com/watch?v=G0GyZgggFHo&list=FL9w168UMuFwKpR39I3LfaeQ&index=52&t=0s