RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3455|回復: 4
收起左側

SKYRC又有新充電機

樓主| AMAT 發表於 2018-8-7 14:30:17 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
[諜報]

38670939_2157883857781279_1451493354553475072_n.jpg 38668184_2062714623761331_5459570231183671296_n.jpg

收到可靠消息人報料,圖中係SkyRC嚟緊新機 應該就係取代現有停產D200。

據聞每個channel可以去到100W,唔係share,係每個100W,即係充2S可以兩邊同時間用到11A充。放電最高3A。而好多人嫌skyrc平衡慢,佢亦都改咗可以做到1A。

雖然個樣似吹大咗嘅B6 Nano,但佢係行AC。至於藍牙手機操控係繼續有嘅。睇畫面見到佢用返B6 Nano個屏,係冇咗彩色,但可以確保到唔同角度睇得清呢下最緊要。

就咁睇圖,大細比起D200,甚至D100都仲要細,但係個SCREEN就大好多喇。制都改用B6 NANO果種感應制。

幾錢未知,聽聞就九月尾出,skyrc應該仲測試緊。價錢應該係同D200差唔多(貴過D100平過Q200)。

更新:據聞價錢係人仔八百幾,比宜家仲有貨尾o既D200平成三四百蚊。到港有機會係一千蚊樓下。

有興趣朋友可以儲定錢喇~

ray2011 發表於 2018-8-8 17:36:24 | 顯示全部樓層

我覺得平衡差你set幾多A佢都會自動減少的,我都係用1cell充电机好用D。
 樓主| AMAT 發表於 2018-8-8 17:50:38 | 顯示全部樓層
ray2011 發表於 2018-8-8 17:36
我覺得平衡差你set幾多A佢都會自動減少的,我都係用1cell充电机好用D。

都唔可以咁講,越大A數平衡得越快。
係真係有分別。

hellowong 發表於 2018-8-8 21:45:26 | 顯示全部樓層
AMAT 發表於 2018-8-8 17:50
都唔可以咁講,越大A數平衡得越快。
係真係有分別。

1.2A(icharxxx)平衡啲確比0.3A (skyxx)嘅快好多
 樓主| AMAT 發表於 2018-8-9 00:40:23 | 顯示全部樓層
hellowong 發表於 2018-8-8 21:45
1.2A(icharxxx)平衡啲確比0.3A (skyxx)嘅快好多

所以佢地咪改做可以1A。