RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: AMAT
收起左側

[產品開箱] Kodo HT1試砌

tc3driver 發表於 2018-6-9 07:58:13 | 顯示全部樓層
AMAT 發表於 2018-6-7 16:46
其實VBC個CASE有小小特別O既......

佢其實係執緊人地二攤。

原來又有故事係背後,不如開個版面比大家討論吓各廠動向,訪問各廠負責人,又可以反應吓大家對架車嘅評價,好似CSO之前又話出12仔,之後又無聲氣,TOP,Team C又話被收購,來緊動向如何?
 樓主| AMAT 發表於 2018-6-9 12:02:51 | 顯示全部樓層
tc3driver 發表於 2018-6-9 07:58
原來又有故事係背後,不如開個版面比大家討論吓各廠動向,訪問各廠負責人,又可以反應吓大家對架車嘅評價 ...

部份當事人可能唔想講,就無謂爆人啲嘢。

但早兩三年遙控市場只能用慘烈嚟形容。
淨係serpent要爭人錢爭到俾國內人食咗都好經典。
 樓主| AMAT 發表於 2018-6-9 12:06:40 | 顯示全部樓層
可以講嘅係,點解axial冇咗,係因為有一間好出名嘅台灣廠,其實幫好好多大品牌設計加做車。因為俾人走數,拖到摺咗。由於佢幫好多大牌子代工,結果影響好大。亦因為咁好多牌子由台灣生產變咗國內生產。

同個topic太離題。遲下再講。
yakuza 發表於 2018-7-26 18:23:34 | 顯示全部樓層
Sigh....RC seems fating out from the world.
RCMan_2006 發表於 2018-7-28 10:24:27 | 顯示全部樓層
AMAT 發表於 2018-6-7 09:48
從一個玩車角度嚟去講梗係O岩啦。
但從一個MARKETING角度嚟講就未必係......
要知唔少人玩車係為威多於係 ...

全對, 前輩教落, 輸人唔輸陣....玩舊款車,玩得幾好都受人岐視
比賽帶出, 都話 sensor 有問題