RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3340|回復: 5
收起左側

m 車

樓主| manman442 發表於 2018-5-3 15:09:11 來自手機 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
請問abc m車好定m07好玩
AMAT 發表於 2018-5-3 15:19:45 | 顯示全部樓層
兩架車布局其實非常似。

如果比我揀,會揀M07,因為會比較易SET。
因為GAMBADO個車架設計,要SET得好應該幾花時間......真係到時係俾佢玩多過玩車。
淨係果套油壓設計都幾煩。

但係要改得快,就應該係ABC GAMBADO。因為佢設計就係預你改晒用無刷快跑。

如果係想開心玩車,應該就M07會較好。

最後,零件穩定供應度....應該係M07......
不過,M07都係新出,暫時應該都係零件唔多O既。
alancckwong 發表於 2018-5-3 15:25:22 | 顯示全部樓層
AMAT 發表於 2018-5-3 15:19
如果比我揀,會揀M07,因為會比較易SET。

但係要改得快,就應該係ABC GAMBADO。

完全認同, Gambado 比較煩又要細心
AMAT 發表於 2018-5-3 15:27:49 | 顯示全部樓層
alancckwong 發表於 2018-5-3 15:25
完全認同, Gambado 比較煩又要細心

見佢套油壓都驚驚......

感覺上M07都係M05近似,要SET都唔會太難。

樓主| manman442 發表於 2018-5-3 15:58:00 來自手機 | 顯示全部樓層
唔該師兄
AMAT 發表於 2018-5-4 11:43:59 | 顯示全部樓層

工房二手區,呢到同FACEBOOK版都好多人係到放架ABC M車仔出嚟,唔少仲係全新。
如果想試下ABC架M車,都可以買架嚟試吓。