RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3379|回復: 7
收起左側

G6-01新手問題

樓主| lokalolo 發表於 2018-2-20 18:03:09 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
你好各位大大,本人剛買了黃巴士已切好了,到試車時發覺車速很快,因我是新手,會否我買錯零件呢?本人買了以下物品:

鬼式Radio control system ,5000MAH 7.2V電, ESC Tble-02S , Motor  Tblm-02S 10.5T

是否我買錯了ESC 和 Motor呢?
chacha 發表於 2018-2-20 19:15:10 來自手機 | 顯示全部樓層
如果覺得太快咪用好盈1060加風扇黑豬
cs1 發表於 2018-2-20 20:05:23 | 顯示全部樓層
不防用番原有摩打及摩打齒,10.5t係會太咗D.
slowtra 發表於 2018-2-20 20:21:45 | 顯示全部樓層
可試下set控來減慢摩打速度!
Tam 發表於 2018-2-20 21:06:12 來自手機 | 顯示全部樓層
快慢是手指控制, 可學下用手指控, 唔係下下盡雞
Tam 發表於 2018-2-20 21:08:57 來自手機 | 顯示全部樓層
如果真係想教慢d,  試下把摩打進角調低。又可慳電d
 樓主| lokalolo 發表於 2018-2-22 00:39:38 | 顯示全部樓層
明白了,唔該咁多位

sfdo 發表於 2018-10-28 21:29:44 | 顯示全部樓層
10.5T  摩打用係平路車跑賽道就好,用喺大轆車嘅話 TBLE-02S 電變容易過熱。
用返白豬 (原裝摩打) 已 OK 。
若經常玩爛路,用有刷 35T/無刷 21.5T 較好。