RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4040|回復: 33
打印 上一主題 下一主題
收起左側

F350自製平價燈

啊甘 發表於 2007-4-16 22:40:02 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
[img]http://i127.photobucket.com/albums/p125/pcm9972003/082.jpg[/im

登錄/註冊後可看大圖
g]13個LED

清清 發表於 2007-4-16 22:41:17 | 只看該作者
咁你都要講下有幾平先得架
 樓主| 啊甘 發表於 2007-4-16 22:44:09 | 只看該作者
原帖由 清清 於 2007-4-16 22:41 發表
咁你都要講下有幾平先得架

噢...........唔好意C.......................$43.5
清清 發表於 2007-4-16 22:51:14 | 只看該作者
原帖由 啊甘 於 2007-4-16 22:44 發表

噢...........唔好意C.......................$43.5

抵抵抵,鴨記華輝買的日本LED?
 樓主| 啊甘 發表於 2007-4-16 22:53:51 | 只看該作者
原帖由 清清 於 2007-4-16 22:51 發表

抵抵抵,鴨記華輝買的日本LED?

唔記得店名.......$2.5一粒佢話超光........唔知有冇比人坤
gibson209 發表於 2007-4-16 22:53:56 | 只看該作者
效果幾好喎
 樓主| 啊甘 發表於 2007-4-16 23:13:02 | 只看該作者

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
原帖由 skywork 於 2007-4-16 23:05 發表
可以介紹下有咩零件嗎?

一個2粒2A电箱加led燈....................幼電線係咁多喇

move 發表於 2007-4-16 23:24:55 | 只看該作者
抵抵抵
boogie 發表於 2007-4-17 00:04:27 | 只看該作者

回復 #1 啊甘 的帖子

Very beautiful, can you tell me more about how to make these lights?  such as use how much v battery for these LEDs? i know nothing about this! Thanks!
 樓主| 啊甘 發表於 2007-4-17 00:18:07 | 只看該作者
原帖由 boogie 於 2007-4-17 00:04 發表
Very beautiful, can you tell me more about how to make these lights?  such as use how much v battery for these LEDs? i know nothing about this! Thanks!

英文我唔識睇..................用2粒1.5V電          着13粒LED
AltezzaMak 發表於 2007-4-17 00:27:43 | 只看該作者
5個頂射燈底部電線外露, 小心short埋...
 樓主| 啊甘 發表於 2007-4-17 00:34:58 | 只看該作者
原帖由 AltezzaMak 於 2007-4-17 00:27 發表
5個頂射燈底部電線外露, 小心short埋...

電線已敵AA膠...........short埋.....都冇事
Evo露筍 發表於 2007-4-17 00:38:24 | 只看該作者
使唔使落電阻架??如果唔使落電阻咁我諗我都識得整喇~
之前有諗過自製但係比d電阻玩到頭暈暈所以冇搞............
 樓主| 啊甘 發表於 2007-4-17 00:44:58 | 只看該作者
原帖由 Evo露筍 於 2007-4-17 00:38 發表
之前有諗過自製但係比d電阻玩到頭暈暈所以冇搞............

我冇落電阻..............LED燈有分十 一 ,我初頭以為冇分     一D着,一D唔着.......分十一之後全部都着

註;十一.........即是正負??!!

樓主| 啊甘 發表於 2007-4-17 00:49:26 | 只看該作者
原帖由 Evo露筍 於 2007-4-17 00:38 發表

會長你頭像部車都着哂燈
Evo露筍 發表於 2007-4-17 01:07:03 | 只看該作者

回復 #16 啊甘 的帖子

我用雙星套燈就梗係著晒燈啦......荷包都著晒燈呀.......
 樓主| 啊甘 發表於 2007-4-17 01:10:18 | 只看該作者
原帖由 Evo露筍 於 2007-4-17 01:07 發表
我用雙星套燈就梗係著晒燈啦......荷包都著晒燈呀.......

但你......雙星套燈好玩好多wo.................我喱套DIY得開關
Evo露筍 發表於 2007-4-17 01:17:34 | 只看該作者

回復 #18 啊甘 的帖子

我得套01之麻.....咪又係得開關..........但係$180 wor......
 樓主| 啊甘 發表於 2007-4-17 01:38:31 | 只看該作者
原帖由 Evo露筍 於 2007-4-17 01:17 發表
我得套01之麻.....咪又係得開關..........但係$180 wor......

多100蚊.......但係唔使整餐死........
Evo露筍 發表於 2007-4-17 01:48:48 | 只看該作者

回復 #20 啊甘 的帖子

唔係架.....多100蚊只係得2對燈加set01......如果要玩盡d燈....要比多%150....(6set燈)
咁就$3xx架喇.....好很貴架......